Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Η ΚΟΒ Κηφισιάς του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της και όλους τους πιστούς στην ιστορική αλήθεια να παραστούν στην αυριανή (10.30 πμ) εκδήλωση, που οργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης, Δημαρχείο Κηφισιάς). Θέμα της εκδήλωσης είναι το βιβλίο του Θανάση Ανάγνου "Στα κάστρα του αγώνα με το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας" (έκδοση "Σύγχρονης Εποχής"). Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ,Χρήστος Τσιντζιλώνης.

  • Το Παράρτημα Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα (7 μμ) στο β όροφο του Δημαρχείου Δραπετσώνας,το νέο, ποιητικό, βιβλίο του Νίκανδρου Κεπέση "Μηνύματα απ' το χθες".Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ρίτα Τσιντίλη - Βλησμά.Επιμέλεια παρουσίασης: Ξένια Φωτίου.
  • Την προσεχή Δευτέρα (8 μμ) στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" οι εκδόσεις "Προσκήνιο" οργανώνουν εκδήλωση - παρουσίαση του μυθιστορήματος της Τέτας Φυσσούν "Πάντα έρχεται η ώρα".Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Βούρος.Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.
  • Οι εκδόσεις "Εντός" και η Ενωση των εκ Μαγνησίας Μικράς Ασίας καταγομένων", στις 31/3 (7 μμ), στο Δημαρχείο Νίκαιας, οργανώνουν εκδήλωση για το βιβλίο της Στάσας Στρούζα - Μαργαρίτη "Η κυρά της Σμύρνης".Θα μιλήσουν η διευθύντρια του Σεφέρειου 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, Αρχοντία Παπαδοπούλου,ο συγγραφέας και διευθυντής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας Αντώνης Σαμιωτάκης και ο εκδότης της εφημερίδας "Το φυστίκι" Δημήτρης Σαράντος.Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας.
  • Σήμερα (6 μμ) στο Δημαρχείο του Δήμου Αγίου Παύλου, στη Θεσσαλονίκη, θα τιμηθεί η Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου.Θα μιλήσει η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη και θα τιμηθεί ο δάσκαλος Γιάννης Χασανίδης.Στο πρόγραμμα συμμετέχει το χορευτικό του Τμήματος Παλιννοστούντων του σχολείου Αγ. Αναργύρων και η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παύλου. Θα δοθούν βραβεία στους μαθητές - νικητές του διαγωνισμού έκθεσης.
  • Αύριο (6.30 μμ), στο ξενοδοχείο "St. George Lycabetus" (Κολωνάκι), η "Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου" οργανώνει συζήτηση για το εξαιρετικό βιβλίο - λεύκωμα της Μαρίας Καραβία "Οδησσός, η λησμονημένη πατρίδα" (εκδόσεις "Αγρα"). Θα μιλήσει η συγγραφέας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ