Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικοί "έρωτες"

Το έργο του Ανδρέα Στάικου "Και η αυλαία πέφτει" ανεβάζει σήμερα η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Σαριδάκη,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου,κίνηση Μαρίας Τσουβαλά.Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ροζάκης, Ναταλία Καποδίστρια, Νόνη Ιωαννίδου, Γιάννα Νικολοπούλου, Ντόρα Σιμοπούλου, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Τσιδίμης κ. ά.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου λέει για το έργο: "Είναι μια παράξενη και γοητευτική σχέση, η ανομολόγητη αγάπη του Ελληνα συνθέτη Χρηστομάνου με τη θλιμμένη αυτοκράτειρα της Αυστρίας Σίσσυ. Πρόκειται για το θέατρο της ζωής τους και τη ζωή του θεάτρου στις αρχές του αιώνα".

  • Στο θέατρο "Ροές" το "Εβδομο Θέατρο" παρουσιάζει το έργο της Εμιλυ Μαν,σε μετάφραση Νίκου Σαββάτη,σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη,επιμέλεια κοστουμιών Αννας Μαχαιριανάκη,μουσική επιμέλεια Θέμιδας Μαρσέλλου.Παίζουν: Μπάμπης Χατζηδάκης, Ελένη Παναγιώτου, Αθηνά Παππά.
  • Το "Νέο Ελληνικό Θέατρο" του Γιώργου Αρμένη σε συνεργασία με την "Πράξη Επτά" παρουσιάζουν το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ "Δεσποινίς Τζούλια",σε παραστάσεις "ματινέ", κάθε Κυριακή στις 3μ.μ. Η παράσταση - θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα - παρουσιάζεται στη Β Σκηνή κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9.15μ.μ.) και σε μεταμεσονύχτια το Σάββατο, παρουσιάζεται σε μετάφραση Μ. Μέλμπεργκ,σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα,σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου,επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου - Φώτη Νικολάου και επιμέλεια ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Παίζουν: Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θόδωρος Γράμψας, Γεωργία Σοφιανοπούλου.

Τα "Κομμάτια και θρύψαλα" του Γ. Σκούρτη, που παρουσιάζονται στην Α Σκηνή του "Νέου Ελληνικού Θεάτρου", θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ