Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοθήκες, άλυτο πρόβλημα

Το υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει την αγορά 2,5 εκατ. βιβλίων για σχολικές βιβλιοθήκες και υποσχέθηκε την ένταξη στο Γ ΚΠΣ προγράμματος για την οργάνωση 2,5 χιλιάδων βιβλιοθηκών,αλλά το πρόβλημα των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα παραμένει άλυτο.Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα πρακτικά του διημέρου συμποσίου "Η βιβλιοθήκη και το βιβλίο στην εκπαίδευση" που είχαν οργανώσει πέρσι το ΕΚΕΒΙ,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων.

Αυτό που κυρίως χρειάζεται, όπως τόνισε η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Μυρσίνη Ζορμπά, είναι "ένα σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου βιβλιοθηκών και ένας κεντρικός φορέας που θα αναλάβει την υλοποίηση σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία".

Από πολλούς επισημάνθηκε ότι όλες οι βιβλιοθήκες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, οι λαϊκές, δημοτικές, σχολικές, πανεπιστημιακές, ακόμα και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Ετσι μπορεί να υπογράφτηκε ο κατάλογος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει λόγος για τα κονδύλια.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ένα και μοναδικό σχολικό βιβλίο και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται βιβλιοθηκονόμος για τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Το ΕΚΕΒΙ, η ΠΟΕΒ και η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων πρότειναν κατ' αρχήννα προχωρήσουν άμεσα οι 500 σχολικές βιβλιοθήκες και να πάνε σε αυτές όσα βιβλία έχουν ήδη αγοραστεί.Επίσης να προβλεφτούν βιβλιοθηκονόμοι, να δοθούν χρήματα σε κάθε βιβλιοθήκη,ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες της, να καταργηθεί το ένα και μοναδικό σύγγραμμα στα Πανεπιστήμια και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ