Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οι αρχές και οι αξίες που μας ενώνουν"

"Η πρωτοβουλία που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά, φιλοδοξούμε να ταράξει τα νερά που λιμνάζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για το λόγο αυτό:

  • Κυρίαρχη λογική μας είναι η προώθηση της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας,που θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για να ξανακερδίσουν τα Συνδικάτα τους εργαζόμενους, να τους ξαναεμπνεύσουν και να ενισχύσουν τα ιδανικά, τις αξίες, τις αρχές, τα οράματα και την ομορφιά του αγώνα.

Είμαστε με την Ενότητα,που ενώνει τους εργαζόμενους απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδότες, που απορρίπτει τις πονηρές διαχωριστικές γραμμές τους στιλ ...ρετιρέ, υπόγεια, ...δημόσιοι - ιδιωτικοί, ...πλήρως - μερικώς απασχολουμένων κ. ά.

Είμαστε με την Ενότητα που υπερασπίζει το 8ωρο, τις ΣΣΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση, την επιβίωση των ανέργων και όχι με την ψευτοενότητα των υποχωρήσεων και του συμβιβασμού.

Είμαστε με την Ενότητα που θέλει να εξυγιάνει το συνδικαλιστικό κίνημα από τους μηχανισμούς φθοράς και διαφθοράς και απορρίπτουμε την ψευτοενότητα της συνενοχής και της συναλλαγής.

Αυτή η Ενότητα με τα αγωνιστικά ταξικά χαρακτηριστικά μπορεί να αναστήσει, κυριολεκτικά, τις μαζικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και να καταστήσει τα συνδικάτα ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις και αφεντικά, ανεξάρτητα από τους μηχανισμούς εξουσίας και τα δίχτυα της εργοδοσίας.

  • Η κίνησή μας παίρνει χαρακτηριστικά σταυροφορίας, συσπείρωσης,όχι μόνο με όσους μέχρι σήμερα γνώρισαν το πλαίσιο των θέσεών μας, αλλά για το σύνολο της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από "τι θεό πιστεύει" ο κάθε συνδικαλιστής, ο κάθε εργαζόμενος. Δε βάζουμε σαν όρο είτε σαν προϋπόθεση να αλλάξει κάποιος ιδεολογία, να αλλάξει ταυτότητα για να συντονίσουμε τη δράση μας. Η μόνη κοινή δέσμευση θα είναι οι έξι (6) άξονες στο πλαίσιο των θέσεων που σίγουρα μπορούν να εμπλουτιστούν, να βελτιωθούν, να αποκτούν επικαιρότητα και ζωντάνια.
  • Η πρωτοβουλία και οι Επιτροπές της είναι και θα μείνουν ανοιχτές,όπως από την αρχή έχουμε δεσμευτεί, επειδή στόχος δεν είναι η νομή εξουσίας, τα οφίτσια και η προβολή, αλλά η συμπόρευση και η κοινή δράση με στελέχη και οργανώσεις που ενώ αγωνιούν, έχουν ερωτηματικά και προβληματισμούς, εντούτοις δεν έχουν πειστεί ότι η θέση τους είναι μαζί μας, είναι κοντά μας. * Παραμένουμε στα εκλεγμένα όργανα των Οργανώσεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος, με τη συμμετοχή και την παρουσία μας αποκαλύπτουμε το ρόλο και τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών και φέρνουμε στις συνεδριάσεις των οργάνων τη φωνή, το λόγο και τις θέσεις της Κίνησης. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των οργάνων προχωρούμε στην ανάδειξη Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, που θα έχει τον πρώτο ρόλο στην ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης, στην απελευθέρωση των εργατοϋπαλλήλων από τα δεσμά της απογοήτευσης και της αποστασιοποίησης.

Στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών και στην ανάπτυξη σημαντικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα φέρουν την εργατική τάξη στο προσκήνιο των εξελίξεων και θα ξαναζωντανεύουν τις καλύτερες μέρες του εργατικού κινήματος της πατρίδας μας.

* Προωθούμε την ενότητα δράσης με όλα τα αγωνιζόμενα στρώματα του λαού, αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες και νέα γενιά. Ερχόμαστε σε επαφή με Συνδικάτα και συνδικαλιστές άλλων χωρών, με στόχο να συντονίσουμε τις προσπάθειες για την απόκρουση των επιθέσεων που εξαπολύουν οι πολυεθνικές σε βάρος των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον πλανήτη ολόκληρο.

Πιστεύουμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πάλη της εργατικής τάξης δεν μπορεί να εξαντλείται στα επιμέρους αιτήματα, αλλά να συνδυάζει το άμεσο, το σημερινό με την προοπτική και την πάλη για ριζικές βαθιές αλλαγές, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όπως στα καταστατικά όλων σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων αναγράφεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ