Σάββατο 10 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιιμπεριαλιστική δράση, τώρα!

Ο Μ. Νουφαρίτσης,γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, δήλωσε: "Η συγκρότηση του ΠΑΜΕ είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός. Ολοι όσοι συμμετείχαμε σ' αυτή την προσπάθεια, δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του, ότι θα ριχτούμε δυναμικά στη μάχη, ώστε να απλωθεί σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε εργαζόμενο, σε όλο το λαό, το μήνυμα του ΠΑΜΕ και οι στόχοι του, να εργαστούμε για τον ταξικό συντονισμό των εργαζομένων, ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή τους με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης. Να εκφραστεί η απόφασή τους να εναντιωθούν στην επίθεση που κάνει το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω του "εργαλείου" του, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της. Μια επίθεση που ισοπεδώνει τα πάντα. Να εκφραστεί ακόμα η καταδίκη τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια.

Θα πλησιάσουμε τους εργαζόμενους και θα τους πούμε αλήθειες, όπως ότι η λύση των προβλημάτων τους, η κοινωνία όπου δεν υφίσταται εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, "περνά" μέσα από την ανατροπή αυτής της πολιτικής, μέσα από βαθιές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Επιδιώκουμε τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Μετά τις γιορτές και με αφορμή τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, όλα αυτά θα προωθηθούν με συγκεντρώσεις, συσκέψεις κατά κλάδο και χώρο δουλιάς, με εξορμήσεις και περιοδείες. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε ώστε να φτάσουν οι στόχοι μας στους εργαζόμενους. Σήμερα, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της δράσης μας γίνεται πιο έντονος, παλεύουμε και για την υπεράσπιση της ειρήνης, παλεύουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μπροστά και στην Πρωτομαγιά τέτοιου περιεχομένου και πλαισίου συγκεντρώσεις θα υποστηρίξουμε και θα κινηθούμε στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που κινούνται οι δυνάμεις της συναίνεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ