Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτιμήσεις Ντράσκοβιτς για τις εξελίξεις

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Αργά χτες βράδυ, ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς, προέβη στην εκτίμηση πως ήρθε "η ώρα του συμβιβασμού", υποστηρίζοντας πως αυτό είναι πιθανόν εφόσον η Δύση εγκατέλειψε "δύο απαράδεκτες" για το Βελιγράδι απαιτήσεις.

Ο Βουκ Ντράσκοβιτς, σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΒΕΤΑ", υποστήριξε τα παραπάνω λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν απαιτεί πια ούτε "την επέμβαση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο", ούτε το "καθεστώς μιας τρίτης δημοκρατίας" για τη συγκεκριμένη αυτή σερβική επαρχία.

Ο Ντράσκοβιτς, που είναι και αρχηγός του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης (SPO), είπε ότι η αντιπροσωπεία του Βελιγραδίου, που μετείχε στις συνομιλίες για το Κόσσοβο στη Γαλλία, καθώς και το σερβικό Κοινοβούλιο, έχουν δηλώσει ότι αποδέχονται "διεθνή εμπλοκή" στην εφαρμογή μιας πολιτικής συμφωνίας.

Η Γιουγκοσλαβία, πρόσθεσε ο ίδιος, "δέχτηκε τις επιθέσεις, επειδή είχε απορρίψει την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο έδαφός της. Τώρα όμως, τρεις βδομάδες μετά το ξεκίνημα των επιθέσεων, η Συμμαχία δεν επιμένει πια, αφού τα στρατεύματά της επιβλέπουν την εφαρμογή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας".

Επιπλέον, σε δήλωση που έκανε ο Ντράσκοβιτς στο τηλεοπτικό κανάλι "Πάλμα πλας" και την οποία αναμετέδωσε το "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ", ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης είπε ότι "πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, μετά και από τη μονόπλευρη εκεχειρία στο Κόσσοβο από την πλευρά του Βελιγραδίου στις 6 του Απρίλη". Στις ίδιες δηλώσεις, ο Ντράσκοβιτς επανέλαβε το αίτημα για παύση των ΝΑΤΟικών επιθέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κανείς δεν μπορεί ούτε να επιστρέψει στο Κόσσοβο, ούτε να αναζητήσει μια πολιτική λύση ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ