Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θηριωδίες επιχειρηματία στην Κέρκυρα

Με τις "πλάτες" του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, εργοδότης προκαλεί βάναυσα τους εργαζόμενους και καταστρέφει το περιβάλλον. Καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Για θηριωδίες σε βάρος εργαζομένων, αλλά και για καραμπινάτες παρανομίες σε βάρος του περιβάλλοντος, καταγγέλλεται ο επιχειρηματίας Ευαγγέλου,ιδιοκτήτης των εταιριών "Βιομπετόν", "Ασφαλτοτεχνική" και νταμαριών στου Τρουμπέτα, που δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα. Δυστυχώς όμως αυτή η τακτική του - όπως καταγγέλλουν φορείς του νησιού και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ - βρίσκει την ανοχή της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπηρεσιών, που κατά περίεργο τρόπο κάνουν "τα στραβά μάτια" στα... κατορθώματά του. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης, πριν δύο χρόνια είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για βασανισμό εργαζομένου!

Η προσφιλής τακτική του κ. Ευαγγέλου είναι οι χειροδικίες, οι απειλές, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. Επίσης, δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους, ενώ όποιος τολμήσει και διεκδικήσει τα δικαιώματά του βρίσκει και τον μπελά του, αφού ανά πάσα στιγμή έχει να του προσάψει και κάποια απίστευτη κατηγορία. Πρόσφατα, όταν εργαζόμενος ζήτησε να πληρωθεί τις άδειές του και τα επιδόματα, κατηγορήθηκε ως κλέφτης (!) διαδίδοντάς το μάλιστα και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε να μην προσλάβουν το συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Η προκλητική δραστηριότητα του κ. Ευαγγέλου δεν εξαντλείται στους εργαζόμενους του, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας της Κέρκυρας, αφού αποδεικνύεται "λαίλαπα" και για το περιβάλλον του νησιού. Ειδικότερα, καταγγέλλεται για παράνομες επιχωματώσεις της λίμνης Χαλκιόπουλου, παρανομίες στα νταμάρια και στα αμάξια του κλπ.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό "τη στυγνή, απάνθρωπη και αντεργατική συμπεριφορά του εργοδότη Ευαγγέλου. Τελευταία "κατορθώματά" του - τονίζει - είναι η εξύβριση, οι απειλές, οι χειροδικίες και η άρνηση πληρωμής τριών εργαζομένων στην επιχείρησή του. Παρότι οι εργαζόμενοι αυτοί κατήγγειλαν την αντεργατική του συμπεριφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, δε βρήκαν καμία δικαίωση".

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας επισημαίνει ότι η αποθράσυνση του Ευαγγέλου οφείλεται στη διαρκή κάλυψη της συμπεριφοράς του από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους τοπικούς παράγοντές τους. "Είναι άλλωστε γνωστό - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι ο Ευαγγέλου αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Το βοηθάει με διάφορους τρόπους και η τοπική και η πανελλαδική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του παρέχουν την ανάλογη κάλυψη".

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς να μποϊκοτάρουν τις επιχειρήσεις του Ευαγγέλου, δίνοντας έτσι ένα μάθημα στον απάνθρωπο εργοδότη. "Αν μείνουν ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές - τονίζεται - θα επεκταθούν και θα γενικευτούν".

Το θέμα έθεσαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι τους Νομαρχιακής Συμπαράταξης από τις 23 του περασμένου Μάρτη, ενώ ο νομάρχης υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου (2019-02-05 00:00:00.0)
Απολύσεις στα «Public» στην Κέρκυρα (2015-01-13 00:00:00.0)
«Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών» (2003-05-27 00:00:00.0)
Γκρεμίζουν κινηματογράφο για να χτίσουν πολυκαταστήματα (1999-08-03 00:00:00.0)
Θεμελίωση χωρίς... θεμέλια! (1998-08-29 00:00:00.0)
"Β' κατηγορίας" οι εποχικοί της "Ολυμπιακής" (1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ