Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Γκρεμίζουν κινηματογράφο για να χτίσουν πολυκαταστήματα

Στο βωμό των συμφερόντων πολυεθνικής παραδίδει το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας το χειμερινό - θερινό κινηματογράφο "ΠΑΛΛΑΣ" στην Κέρκυρα, για να κατασκευάσουν στο χώρο πολυκαταστήματα.

Η παραχώρηση του "ΠΑΛΛΑΣ" από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (στην οποία ανήκει) με έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ σε πολυεθνική - παρά τις αντιδράσεις των Κερκυραίων - θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή ενός από τους πιο παλιούς πολιτιστικούς χώρους, αλλά και των δεκάδων μικροκαταστημάτων του νησιού.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, "η παράδοση των πάντων, από την κυβέρνηση, στην οικονομία της αγοράς, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, φαίνεται, δεν έχει όρια. Τώρα έχει σειρά και ο κινηματογράφος "ΠΑΛΛΑΣ", ο οποίος, σχεδόν μισό αιώνα, λειτουργεί σαν τόπος πολιτιστικής και πολιτισμικής επικοινωνίας και αποτελεί μοναδικό δείγμα παλαιού θερινού και χειμερινού κινηματογράφου. Αν δεν ενεργοποιηθούμε άμεσα, θα μετατραπεί σε ένα τετράγωνο από μπετόν - κολοσσό - και οι πελάτες θα αντικαταστήσουν τους θεατές".

Στην ανακοίνωση, η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει ακόμη την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, η οποία απέρριψε την πρόταση του δημάρχου και του προέδρου του, περί προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να μην αλλαχτεί η χρήση του "ΠΑΛΛΑΣ". Η ανακοίνωση καλεί τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί για να παραμείνει το "ΠΑΛΛΑΣ" χώρος πολιτισμού. Καλεί ακόμη τον δήμαρχο Κερκυραίων να δηλώσει δημόσια ότι δε θα δοθεί άδεια λειτουργίας σε καμιάς μορφής μεγαλοκατάστημα στο χώρο του ΠΑΛΛΑΣ.

"Ο μοναδικός δρόμος για να αποτραπεί ο αφανισμός εκατοντάδων επιχειρήσεων είναι η αντίσταση στην απόφαση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας να παραχωρήσει το "ΠΑΛΛΑΣ" σε πολυεθνική εταιρία με κάθε μέσο", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι οι μαζικοί φορείς των επαγγελματιών και το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. "Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο για να χαρατσώνει τα μέλη του, υιοθετώντας ακόμα και τα αντικειμενικά κριτήρια, έχει υποχρέωση άμεσα να υποβάλει μελέτη βιωσιμότητας των κερκυραϊκών επιχειρήσεων και να παλέψει για την εφαρμογή της. Μετά τη χωρίς φραγμό επέλαση των πολυκαταστημάτων και το πέταγμα στο δρόμο εκατοντάδων επαγγελματιών και εμπόρων, η αλλαγή χρήσης του "ΠΑΛΛΑΣ" θα αλλάξει γενικά τη μορφή της πόλης της Κέρκυρας. Θα είναι η χαριστική βολή για κάθε κατάστημα. Ολοι μαζί μπορούμε, αν θέλουμε, με την πάλη μας να ανατρέψουμε τα σχέδια της πλουτοκρατίας για τον αφανισμό μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσίαση της «Χάρτας πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων» (2018-03-29 00:00:00.0)
«Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών» (2003-05-27 00:00:00.0)
Στο φουλ οι κυβερνητικοί μηχανισμοί (2000-02-19 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης και αγώνα (1998-06-27 00:00:00.0)
Μελόδραμα ο "Λάμπρος" (1998-04-08 00:00:00.0)
Να γίνουν μνημείο οι φυλακές της Κέρκυρας (1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ