Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΣΧΟΙΝΙΑ
Δεν υπάρχει απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου

Επανάληψη της συζήτησης ζητά η ΝΑΣ

Την επανάληψη της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος περί του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα και η περιβαλλοντική του μελέτη, ζήτησε με αίτησή του, από τον νομάρχη Δ. Φράγκο και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαρ. Αμανατίδη, ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Νίκος Στεφανίδης.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ ζητά να επαναληφθεί η συζήτηση του θέματος, καθώς την προηγούμενη βδομάδα, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και με τη "συνδρομή" του ίδιου του προέδρου αλλά και των συμβούλων της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση "έληξε" τη στιγμή που ο Ν. Στεφανίδης έκανε ερωτήσεις για το έργο του Εθνικού Πάρκου στο Σχοινιά.

Η ΝΑΣ Ανατ. Αττικής καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και υπογραμμίζει: "Η ανακήρυξη του βιότοπου σε προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο, γνωρίζουν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει με την ταυτόχρονη κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων βαρέος τύπου, όπως είναι οι εγκαταστάσεις Ολυμπιακών προδιαγραφών".

Οπως επισημαίνεται, αυτός είναι και ο λόγος, που τη στιγμή των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων της ΝΑΣ, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο έκλεισαν τα μικρόφωνα, έτσι ώστε να μη γραφτούν στα πρακτικά απόψεις, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αργότερα στο Συμβούλιο Επικρατείας.

"Η διάλυση της συνεδρίασης και η "συμφωνία κυρίων", προκειμένου να μη γίνει η συζήτηση και να παρουσιάσουν εκ των υστέρων κάποια απόφαση, η οποία βέβαια δεν πάρθηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά πάρθηκε σε άλλους διαδρόμους, θα πρέπει να προβληματίσει για ποιο λόγο έγινε", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ.

Οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου, του Μαραθώνα, του Μενιδίου - περιοχές που θα γίνουν τα ολυμπιακά έργα - έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι με τα έργα αυτά δε θα υπάρχει κανένα ουσιαστικό κέρδος γι' αυτούς.

"Οι κάτοικοι της περιοχής, που τους πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", όπως και με την περίπτωση του αεροδρομίου των Σπάτων, αργά ή γρήγορα θα γνωρίζουν. Πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι η "ανάπτυξη" που τους υπόσχονται είναι ανάπτυξη για τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο και ψίχουλα και τσιμέντο για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Οι θέσεις εργασίας θα είναι της μερικής και περιοδικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και της πείνας. Η "αξία", που θα πάρει η περιοχή, θα είναι αξία για τους Γουλανδρήδες, Βαρδινογιάννηδες, Λάτσηδες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τις κατασκευαστικές εταιρίες", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ