Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών»

Πλατιά συμπαράσταση στους δικαζόμενους φιλειρηνιστές

Να απαιτήσουν να σταματήσει η πολιτική δίωξη των αγωνιστών Θ. Γουλή, Χ. Χαραλάμπους, Β. Αρμενιάκου και Γ. Τρεπεκλή καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και όλο το λαό της Κέρκυρας. Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων, που βαφτίζει «τρομοκράτες» απλούς ανθρώπους, αλλά και ολόκληρους λαούς που αγωνίζονται για την ειρήνη στη χώρα τους και παγκόσμια. «Την Πέμπτη 29 Μάη 2003, στις 9 το πρωί, όλοι έξω από τα δικαστήρια της Κέρκυρας», καλεί η Επιτροπή Ειρήνης, καθώς δικάζονται οι φιλειρηνιστές.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης: «Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο, που θυμίζει καταστάσεις και εποχές αλήστου μνήμης, σέρνει στα δικαστήρια συμπολίτες μας αγωνιστές της ειρήνης, γιατί μαζί με τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς του νησιού μας, το 1999 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είχαν κηρύξει οι Αμερικανο - Νατοϊκοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Ετσι, προστίθεται, μετά τα γνωστά αγροτοδικεία - μαθητοδικεία που σύρθηκαν εκατοντάδες αγρότες και μαθητές στα δικαστήρια ποινικοποιώντας τους αγώνες τους, τώρα η κυβέρνηση ποινικοποιεί και τους αντιπολεμικούς αγώνες του κερκυραϊκού λαού και κατ' επέκταση και του ελληνικού λαού.

Και ενώ η κυβέρνηση της χώρας θα έπρεπε να είναι η ίδια κατηγορούμενη, γιατί μαζί με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της μάτωσαν το γιουγκοσλαβικό λαό -παραχωρώντας, μάλιστα, για την τέλεση του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, τον εναέριο, θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της χώρας μας- έρχεται σήμερα και με κατασκευασμένες κατηγορίες της αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και των γνωστών... χαφιέδικων διαδικασιών της Ασφάλειας σέρνει στα δικαστήρια τους συμπολίτες μας».

Εκ μέρους της ΠΑΣΥ Κέρκυρας ο Σ. Κρασάκης θα τονίσει: «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές, φιλειρηνιστές Κερκυραίους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό των δυνάμεων καταστολής της Αστυνομίας της Κέρκυρας που με εντολή της κυβέρνησης προσπάθησαν να εμποδίσουν τη φιλειρηνική διαδήλωση, με αποτέλεσμα να σέρνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές. Θα παραβρεθούμε στο δικαστήριο να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη δίωξη των φιλειρηνιστών».

Η Β. Παππά από την Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας σημειώνει: «Η παραπομπή των φιλειρηνιστών σε δίκη αποτελεί πολιτική δίωξη των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στο αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στη νέα τάξη και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη για τις διώξεις. Στις κινητοποιήσεις εκείνες ειδικά, συμμετείχε ένα μεγάλο μέρος του κερκυραϊκού λαού με την απαίτηση να μη χρησιμοποιηθεί η Κέρκυρα ως ορμητήριο πολέμου για το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού».

Ο Γ. Κουφογιώργος, πρόεδρος του Σωματείου των Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει: «Καταγγέλλουμε την καταδίκη των φιλειρηνικών αισθημάτων του κερκυραϊκού λαού. Δε θα αφήσουμε να περάσουν οι διώξεις. Την απάντηση θα πάρουν από τους οικοδόμους της Κέρκυρας και τους ταξικούς αγώνες που θα αναπτυχθούν».

Τέλος, ο τότε δήμαρχος Κέρκυρας Χ. Σαρλής επισημαίνει πως «... τα όσα απαγγέλλει το κατηγορητήριο δεν ευσταθούν και οι συγκεκριμένοι συμπολίτες είναι άδικο να τα χρεωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ