Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Θα πάρουν απάντηση στη Λαϊκή Αντισύνοδο, στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση σχετικά με τη Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Αθήνα

Σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τη Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει τα παρακάτω:

«Ζήλεψαν τη δόξα του Νταβός οι προεδρεύοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έτσι μεταφέρουν μια από τις συνόδους του γνωστού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Αθήνα. Προικισμένος μάλιστα από την ΕΕ με 300 εκατομμύρια ευρώ, ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών θα εμφανιστεί από κοινού με τον Τζορτζ Σόρος και άλλους "καλοθελητές" των βαλκανικών λαών στο περιφερειακό συνέδριο στην Αθήνα.

Μετά τη σφαγή των λαών της Βαλκανικής, την αλλαγή των συνόρων, την επιβολή κυβερνήσεων και νέων συνταγμάτων, δημιουργήθηκε ως γνωστόν και το περιβόητο "Σύμφωνο Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης" (η εξευγενισμένη ονομασία των Βαλκανίων). Η ελληνική κυβέρνηση τότε δήλωνε υπερήφανη για τη νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή, γι' αυτό ζήτησε η ίδια να διατηρεί την έδρα του το "Σύμφωνο" στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, ο δολοφόνος ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τον τόπο του εγκλήματος.

Ετσι και τώρα η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ πρωτοστατεί στην επιβολή των οικονομικών όρων στις γείτονες χώρες. Ερχεται τώρα να ανασυγκροτήσει και να προσαρμόσει τα δεδομένα στις βαλκανικές χώρες στις ανάγκες και ορέξεις των πολυεθνικών εταιριών.

Η "ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003" δεν εκπλήσσεται με την κυβερνητική γραμμή πλεύσης, αυτή έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως φιλοπόλεμη στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Το ίδιο και η πολιτική της, που πριμοδοτεί τη λεηλασία των Βαλκανίων από το δυτικοευρωπαϊκό κεφάλαιο. Αυτό που μας προξενεί εντύπωση είναι η παντελής σιωπή και απουσία των διαφόρων "anti-global" ακτιβιστών, των διαφόρων φόρουμ, που με μεγάλο θόρυβο στρέφονται ενάντια στα διάφορα ΝΤΑΒΟΣ, αλλά τίποτε δεν έχουν να δηλώσουν όταν τα ΝΤΑΒΟΣ έρχονται στην Ελλάδα. Και ρωτάμε, λοιπόν: Φταίει ότι κάποιοι συνηθίσανε στον "επαναστατικό τουρισμό" στο εξωτερικό, και άρα δεν ασχολούνται με τίποτα που γίνεται στην Ελλάδα ή μήπως τους "εμπόδισε" η συμμετοχή του «αντι-παγκοσμιοποιητή» Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο;

Πάντως τη γνήσια "anti-global" απάντηση θα την πάρουν οι Ευρωπαίοι εκφραστές του κεφαλαίου, στη Θεσσαλονίκη 20-22 Ιούνη, στη Λαϊκή Αντι-σύνοδο του ελληνικού λαού και των ανυπότακτων οργανώσεων και κινημάτων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ