Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Την τακτική του «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» επέλεξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναζητώντας διέξοδο από το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα, μέσω της ανάδειξης, στη σημερινή σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, άλλων «ανώδυνων» θεμάτων. Ετσι με βάση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η σημερινή ΚΕ του ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί με την Κύπρο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος και θα εκφωνήσει λόγο, το παρόν και του μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και το 2004 και τις «νέες προκλήσεις» στις οποίες απαντά η Ελλάδα.

Στην ουσία, η συγκεκριμένη σύνοδος αναμένεται να σηματοδοτήσει την προσπάθεια συσπείρωσης κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα προβάλει την τακτική των χαμηλών τόνων. Το στίγμα το έδωσε ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος στις χτεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της συνόδου θα είναι «συσπείρωση, ενιαία στάση, δουλιά και δράση της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ πάνω στα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία». Για να προσθέσει ότι «σκοπός δεν είναι να κατατρωγόμαστε σε επιμέρους προβλήματα ή εσωτερικές αντιπαραθέσεις» αλλά «να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Αναφορικά με τις αρνητικές για το κυβερνητικό κόμμα δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο στον Τύπο, ο Χρ. Πρωτόπαππας επισήμανε ότι «αποτελούν φωτογραφία της συγκεκριμένης στιγμής» και πως προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι πολίτες ζητούν τη λύση των προβλημάτων από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, σχολίασε χτες ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται πως υπάρχει μία κρίση εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ