Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Δε θέλουμε την πόλη μας βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστών

Φιλειρηνιστές από τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, απέκλεισαν συμβολικά το στρατόπεδο «Δαμιανού» στην Αργυρούπολη
Φιλειρηνιστές από τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, απέκλεισαν συμβολικά το στρατόπεδο «Δαμιανού» στην Αργυρούπολη
Την αντίθεσή τους στη μετατροπή του Κιλκίς σε βάση εξόρμησης στρατιωτικών δυνάμεων για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, διαδήλωσαν το πρωί της Κυριακής φιλειρηνιστές από τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που απέκλεισαν συμβολικά το στρατόπεδο «Δαμιανού» στην Αργυρούπολη. Στο στρατόπεδο της Αργυρούπολης Κιλκίς είναι εγκαταστημένες δυνάμεις της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας η οποία είναι ενταγμένη στη δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Και σύμφωνα με πληροφορίες, από εκεί θα συγκροτηθεί το ελληνικό στρατιωτικό σώμα που ετοιμάζεται να στείλει η κυβέρνηση στο Ιράκ. Η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία έχει έδρα τη Νέα Σάντα του Κιλκίς και στα πλαίσια της επιχειρησιακής της δομής έχει εγκαταστημένες δυνάμεις στα στρατόπεδα της Αργυρούπολης και του Δροσάτου.

Με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κεντρικής Μακεδονίας, οι φίλοι της ειρήνης, εργαζόμενοι και νεολαίοι, απαίτησαν μαχητικά την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του χωριού της Αργυρούπολης. Εκεί μίλησε ο Ι. Αγαθόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς. Καλωσόρισε τους διαδηλωτές από τους γύρω νομούς και κάλεσε να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους ώστε το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα να δυναμώσει και να απλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Να βάλει φρένο στις εντεινόμενες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις σε βάρος των λαών.

Από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι την είσοδο του στρατοπέδου και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό. Ο Κ. Χαλίτσιος, εκπρόσωπος της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει το συγκεκριμένο στρατόπεδο στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και κάλεσε τους στρατευμένους να αρνηθούν να αποτελέσουν μοχλό της πολεμικής ιμπεριαλιστικής μηχανής που ματοκυλά τους λαούς υπηρετώντας τα συμφέροντα της Νέας Τάξης.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές και απαίτησαν «Αυτή η ταξιαρχία η ΝΑΤΟική εδώ και τώρα να διαλυθεί».

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με προορισμό την πόλη του Κιλκίς. Εκεί ξεκίνησαν με πορεία από την πλατεία Δημαρχείου και μετέφεραν το κάλεσμα αντίστασης στον Κιλκισιώτικο λαό. Με τα πανό και τις σημαίες υψωμένες, φωνάζοντας συνθήματα πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Ειρήνης. «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, κανένας φαντάρος στην Ανατολή», διακήρυξαν και κάλεσαν τους πολίτες να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην πάλη των λαών ενάντια στη Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τον επόμενο μεγάλο σταθμό του κινήματος. Στις 20 και 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, στη μεγάλη λαϊκή αντισύνοδο ενάντια στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ