Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μήνυμα αντίστασης και αγώνα

Μήνυμα αντίστασης στην αμερικανοΝΑΤΟική μηχανή που ετοιμάζει νέα αιματοκυλίσματα των λαών της Βαλκανικής, έδωσε προχτές ο φιλειρηνικός λαός της Κέρκυρας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας και άλλων φορέων του νησιού. Εδωσε δυναμική απάντηση στην πρόκληση των Αμερικανών που θεωρούν τα λιμάνια της χώρας δικό τους προτεκτοράτο ή αναψυκτήριο για τα πληρώματα των πολεμικών τους πλοίων, αλλά και στους διάφορους δήθεν υπερασπιστές της Κέρκυρας, που θεωρούσαν την επίσκεψη φιλική και κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις τους...

Σε Δελτίο Τύπου της, η Επιτροπή σημειώνει τα εξής: ""Κέρκυρα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των Αμερικανών" βροντοφώναξαν χτες εκατοντάδες φιλειρηνιστές στην Πορεία Ειρήνης, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Κέρκυρας.

Η αμερικανοΝΑΤΟική μηχανή πολέμου πήρε το μήνυμα για τα αισθήματα των Κερκυραίων στα σχέδιά τους τόσο στο Κόσσοβο όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό μια μικρή ομάδα καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης, που εν ονόματι του δήθεν "κερκυραϊσμού" δημιούργησαν ένα κλίμα πρωτόγνωρο για τα χρονικά, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Οι Κερκυραίοι φιλειρηνιστές στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη θα αγωνιστούν για να ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Θα αγωνιστούν για να μη γίνει το λιμάνι μας και όλο το νησί ΝΑΤΟική βάση. Καλούν όλους τους Κερκυραίους σε συσπείρωση στο φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, την πείνα και πολιτιστική υποβάθμιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ