Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η εκλογή νέας διοίκησης στην ΠΟΕΣΥ

Αρχισε χτες και ολοκληρώνεται αύριο το Συνέδριο

Με χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων και των Δημοσιογραφικών Ενώσεων, άρχισε χτες το 2ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών που συνεχίζεται σήμερα και τελειώνει αύριο με την εκλογή νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Κοψίδης,χαιρετίζοντας το Συνέδριο επισήμανε πως η ΠΟΕΣΥ μπορεί και πρέπει να γίνει μοχλός αντίστασης στην επέλαση των μεγαλοκαναλαρχών - εκδοτών ενάντια στα συμφέροντα των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων (εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα) και στα συμφέροντα του λαού με την ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη ενημέρωση. Σχετικά κατάγγειλε την κυβερνητική πολιτική που τους δίνει προνόμια, ενώ σημείωσε ότι η προσπάθεια για αντικειμενική ενημέρωση συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση και των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων των δημοσιογράφων. Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, σημείωσε και την επιχείρηση εξαγοράς και χειραγώγησης συνειδήσεων με μυστικά κονδύλια, μαύρες και άσπρες λίστες δημοσιογράφων κλπ. Τέλος, κάλεσε τους δημοσιογράφους να αντισταθούν συλλογικά σ' αυτά τα φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια αντίστασης.

Μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης επισήμανε τους κινδύνους από τη μονοπώληση των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και τόνισε την ανάγκη θεσμικών ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και θα επιβάλουν τον υγιή ανταγωνισμό στα ΜΜΕ. Από τα κόμματα χαιρέτισαν ακόμα οι Πρ. Παυλόπουλος (ΝΔ), Δ. Τσοβόλας (ΔΗΚΚΙ), Λ. Βάσης (ΣΥΝ), Δ. Μαθιόπουλος (ΠΟΛ. ΑΝ.). Επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι Δημοσιογραφικών Ενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ