Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπονομευτικές οι συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ

Τις ευθύνες που έχει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για τα εσπεριδοειδή προϊόντα.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι, αν δεν αλλάξουν και δεν ανατραπούν ο κανονισμός και οι συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ (τις οποίες αποδέχεται και η κυβέρνηση αλλά και η ΝΔ), τότε η καταστροφή των προϊόντων και των καλλιεργιών είναι προγραμμένη. Κανένας αγρότης, τόνισε, δεν είναι διατεθειμένος, όποιο κόμμα και αν ψήφισε, να δεχτεί την καταστροφή του και γι' αυτό θα τους βρείτε μπροστά σας σε νέους αγώνες πιο συσπειρωμένους καιμαχητικούς.

Ο Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι με τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ το πρόβλημα της διάθεσης της παραγωγής οξύνθηκε, και στη διεθνή, αλλά και στην αγορά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα να προωθηθεί σαν μοναδική λύση το ξερίζωμα των καλλιεργιών. Μάλιστα, είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα ροδάκινα, το ξερίζωμα επιδοτείται κιόλας. Το ΚΚΕ, είπε, έγκαιρα και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τις χωματερές, τονίζοντας ότι θα θαφτούν εντέλει οι ίδιες οι καλλιέργειες, γιατί με τις χωματερές τα αγροτικά μας προϊόντα εκτοπίζονται από τις διεθνείς αγορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ