Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ
Κάλυψαν τη θρασύτατη επέμβαση Μπερνς στο ΕΣΡ

Καταγγελία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μ. Κοψίδη στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Θρασύτατη επέμβαση για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ), πραγματοποίησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ν. Μπερνς. Με επιστολή που απέστειλε στο ΕΡΣ, παρενέβη στο θέμα της παροχής αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, υποδεικνύοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ακόμη και το διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να προχωρήσει στα των αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το γεγονός κατάγγειλε ο Μ. Κοψίδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ), που οι εργασίες του άρχισαν και συνεχίζονται στο ξενοδοχείο "ΚΑΡΑΒΕΛ".

Ωστόσο, την πρόκληση Μπερνς αποσιώπησαν στις παρεμβάσεις τους, τόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος, όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ Λ. Βάσσης και Δ. Τσοβόλας αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Αθανασάκης, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον Ν. Μπερνς. Ο Ν. Αθανασάκης είπε, ότι δεν απαντά σε τέτοιες καταγγελίες, "γιατί είναι ανάξιες σχολιασμού"!!!

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος του ΕΡΣ, Μάκης Κοψίδης είχε δηλώσει: "Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προκλητική στάση της στη νέα πρωτοφανή επέμβαση του Ν. Μπερνς στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ), με την οποία ο Αμερικανός πρεσβευτής - μέσω επιστολής του - ουσιαστικά διατάζει το ΕΡΣ να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι στην παροχή αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς!!

Η κυβέρνηση, με τη σιωπή της, συναινεί και σ' αυτή τη νέα αμερικανική παρέμβαση, στρώνοντας το έδαφος για μια ακόμη φορά στη μετατροπή της χώρας σε σύγχρονο προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Είναι υπόθεση, χρέος των δημοσιογράφων, να καταγγείλουν τη νέα επίδειξη υποτέλειας της κυβέρνησης".

Ρέππας: "Δε διατάζει, απευθύνει αίτημα"...

Σε... διαπρύσιο υπερασπιστή του δικαιώματος του κ. Μπερνς να παρεμβαίνει επί παντός του επιστητού, μετατράπηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την επιστολή του Αμερικανού στο ΕΡΣ, ισχυριζόμενος, βέβαια ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν παρεμβαίνει, αλλά "απευθύνει αίτημα"...

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας είπε ότι ο κ. Μπερνς... συνηθίζει να αναφέρεται στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και να ζητά ρυθμίσεις και συμπλήρωσε ότι αυτό "είναι ένα θέμα το οποίο το αντιμετωπίζουμε με πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας".

Σε ό,τι αφορά την επιστολή, ο υπουργός Τύπου είπε πως ο κ. Μπερνς "δε διατάζει", αλλά "επαναλαμβάνει ένα αίτημα που έχει θέσει η κυβέρνησή του" για να συνεχίσει λέγοντας ότι "ο κ. Μπερνς, όπως και άλλοι παράγοντες ή φορείς, στέλνει επιστολές σε υπηρεσίες του κράτους ή σε κρατικές Αρχές για διάφορα θέματα, τα οποία αφορούν την κυβέρνησή του ή συμπολίτες του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο μπορεί να πει κάποιος ότι είναι θεμιτό. Δεν προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του σε οποιονδήποτε. Για το θέμα, όμως, αυτό πρέπει να σας πω ότι έχουν γίνει παραστάσεις από την αμερικανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι και σε επίπεδο πρωθυπουργού", όπως ομολόγησε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ