Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ικανοποίηση για την αναθεώρηση

Την ικανοποίησή της για το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε κατά τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γεγονός που, όπως προεξοφλεί, θα μετρήσει στο (νεοφιλελεύθερο) περιεχόμενο των άρθρων που θα ψηφιστούν στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή, εκφράζει η ηγεσία της ΝΔ.

Τα αρμόδια στελέχη του κόμματος, Γ. Βαρβιτσιώτης και Πρ. Παυλόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισαν ότι με τις διατάξεις που κρίθηκαν αναθεωρητές γίνονται ορισμένα τολμηρά βήματα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί η αναθεώρηση είναι "ευρείας έκτασης", έγινε κατά τρόπο συνταγματικώς άψογο, σε νηφάλιο πολιτικό κλίμα και σε συναινετική βάση. Τεκμηριώνοντας το τελευταίο ο Πρ. Παυλόπουλος επικαλέστηκε το γεγονός ότι από τις 90 διατάξεις που κρίθηκαν αναθεωρητές μόνο 7 (το 5,5%) ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία, ενώ οι υπόλοιπες 83 πήραν πάνω από 180 ψήφους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία (151 ψήφους).

Η ικανοποίηση της ηγεσίας της ΝΔ θα ήταν πλήρης αν στις αναθεωρητέες διατάξεις συμπεριλαμβάνονταν η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, η επαναφορά ορισμένων αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δημιουργία ενός συνταγματικού δικαστηρίου.

Οσον αφορά το περιεχόμενο που θα πάρουν οι αναθεωρητέες διατάξεις από την επόμενη Βουλή, τα στελέχη της ΝΔ δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους ότι θα παρθούν υπόψη "οι γόνιμες συζητήσεις που έγιναν", θεωρώντας ως σχεδόν σίγουρο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεργαστούν για να επιβάλουν τις νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ