Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγγύηση το ... ιδιωτικό κεφάλαιο

Παρεμβάσεις των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ

Την πλατφόρμα της λογικής των μετοχοποιήσεων πρόβαλε με την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κοσμάς Σφυρίου,αντιτιθέμενος στη λογική του ενιαίου φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας. Οπως είπε, "δεν ξέρω τι νόημα θα είχε ο ενιαίος φορέας, όταν θα περιμένουμε από τα στενά περιθώρια του εθνικού γενικού κρατικού προϋπολογισμού του ενιαίου φορέα να αποκτήσουμε και όλους εκείνους τους πόρους που θα χρειάζονται. Φοβούμαι ότι οι ρυθμοί δεν πρόκειται να είναι οι αναμενόμενοι που θα παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις. Αρα η ανάγκη να αντληθεί κεφάλαιο από την ελληνική και τη διεθνή αγορά σε αυτό τον τομέα της χρηματιστηριακής αγοράς είναι αναγκαίο, αν θέλουμε να γίνουν επενδύσεις".

Χωρίς να διαφοροποιηθεί από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Παπαδόγγονας εκ μέρους της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και έλλειψη πρωτοβουλιών στην αμυντική βιομηχανία, ζητώντας την άμεση έναρξη προγράμματος συνενώσεων εργοστασίων, ειδικά της ΠΥΡΚΑΛ με την ΕΒΟ. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να επιδείξει "σοβαρότητα και προγραμματισμό".

Εκ μέρους του ΣΥΝ ο βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Αποστόλου σημείωσε ότι "αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών είναι η συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας και η υποβάθμιση του ρόλου της στην κάλυψη των αναγκών της χώρας. Κυριαρχεί ο ανορθολογισμός προς όφελος των εισαγωγών, η διοικητική κατάτμηση και οι τυφλοί ανταγωνισμοί μεταξύ κρατικών επιχειρήσεων".

Για έλλειψη ορθολογισμού μίλησε και ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Ρόκος,τονίζοντας ότι η συνεχής απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας θα οδηγήσει στο ξεπούλημα. Μάλιστα απευθυνόμενος στον υπουργό Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλο, είπε ότι "έχουμε εμπιστοσύνη εμείς, κάποιοι, σε σας και δε θέλουμε να οδηγηθείτε στην ολοκληρωτική συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδιωτικοποίηση και απολύσεις(2011-08-26 00:00:00.0)
Ενιαίος δημόσιος φορέας χωρίς καπιταλιστές(2011-06-01 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για τα χάλια της αμυντικής βιομηχανίας(2010-11-27 00:00:00.0)
Αποτελέσματα της ΝΑΤΟικής πρόσδεσης(2005-02-26 00:00:00.0)
Δέσμιοι των επιδιώξεων του ΝΑΤΟ(1998-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ