Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ Δ. ΚΟΥΣΟΥΡΗ
Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Μαρκογιαννάκης για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, με αφορμή προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", όπου αποκαλύπτονταν από έγγραφο της Αστυνομίας οι τεράστιες ευθύνες και οι παραλείψεις των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του 24χρονου φοιτητή Δ. Κουσουρή!

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας,με χτεσινές δηλώσεις του έρχεται... να αποκαταστήσει τη "χαμένη τιμή" της Αστυνομίας και τον αστυφύλακα Β. Σωτηρίου,ο οποίος δεν ενημέρωσε τους προϊσταμένους του για τα επεισόδια, παρόλο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Μάλιστα, ο Δ. Ρέππας ούτε λίγο - ούτε πολύ αποδίδει ευθύνες στη σύζυγο του αστυνομικού!

Εχουμε, δηλαδή, μια ενορχηστρωμένη και επικίνδυνη προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της Αστυνομίας, με τελικό στόχο να "βγάλουν τελείως λάδι" τις αστυνομικές αρχές και να αποδώσουν ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης, που δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να αποκαλύψουν και να διαλευκάνουν τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων τα οποία είχαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του φοιτητή Δ. Κουσουρή και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αξιωματικό της Αστυνομίας έγιναν καταγγελίες στην Εισαγγελία για το έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα "Ποντίκι" για την υπόθεση Κουσουρή και ζητούσε να αποκαλυφτούν αυτοί που διέρρευσαν το έγγραφο στον Τύπο. Αμέσως, η Εισαγγελία διατάσσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και με επείγουσα παραγγελία ζητάει να διαβιβαστεί η υπόθεση σε πταισματοδίκη για να κληθούν να καταθέσουν όσοι είναι ύποπτοι για τη διοχέτευση στον Τύπο του εγγράφου.

Το έχουμε ξαναγράψει και το επαναλαμβάνουμε: Εχουμε μια πρωτοφανή ολιγωρία της Αστυνομίας. Τα ρόπαλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες δεν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, αλλά από τους φωτορεπόρτερ, ενώ ο αστυφύλακας δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του για το συμβάν.

Και τελικά, φτάνουμε στο τραγελαφικό και επικίνδυνο σημείο να αποδίδονται ευθύνες στον Τύπο, που αποκάλυψε το αιματηρό αυτό γεγονός με ήρωες τα φασιστοειδή της "Χρυσής Αυγής".

Κυνικές και προκλητικές ήταν και οι χτεσινές δηλώσεις του Δ. Ρέππα. "Επαναλαμβάνω, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι το ενδιαφέρον της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας είναι έντονο, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο".

Στο ίδιο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνει, ουσιαστικά, συγχωροχάρτι στην Αστυνομία. "Οι ημερομηνίες οι οποίες είχαν τεθεί, δήλωσε, ήταν ασφυκτικές, δεδομένου ότι έπρεπε μέχρι την 22α του μηνός να παραδοθεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Γι' αυτό ακριβώς, ειπώθηκε - και κακώς ερμηνεύεται έτσι αυτό το οποίο ειπώθηκε - από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι το πόρισμα αυτό, κάτω από τα πιεστικά χρονικά όρια, δε συνιστά ολοκλήρωση του έργου, το οποίο επιθυμούσε να κάνει η Αστυνομία".

Αλλά εκεί που ξεπερνάει κάθε όριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι όταν αποδίδει ευθύνες, όχι στον αστυφύλακα Β. Σωτηρίου, αλλά στη σύζυγό του! "Δεν απεκρύβη η παρουσία του αστυνομικού, δήλωσε ο Δ. Ρέππας. Η σύζυγός του στην κατάθεσή της δεν το ανέφερε. Δεν απεκρύβη με ευθύνη της Αστυνομίας. Ενας ιδιώτης, η επιχειρηματίας, που διαχειρίζεται τη λειτουργία του καταστήματος, στην κατάθεσή της δεν ανέφερε κάτι σχετικό".

Οσον αφορά τη μη σύλληψη ακόμη των πρωταίτιων της δολοφονικής επίθεσης εκ μέρους των αστυνομικών αρχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε την ολιγωρία λέγοντας ότι οι δράστες κρύβονται για να αποφύγουν να λογοδοτήσουν. Αλήθεια, μήπως θα περίμενε οι δράστες να παρουσιαστούν μόνοι τους στην Αστυνομία...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με συνδικαλιστές της Αστυνομίας(2008-10-09 00:00:00.0)
Και «κοινοτικοί αστυνομικοί»(2005-09-07 00:00:00.0)
Αντιδραστικά προμηνύματα σε... "ανεύθυνο" φόντο(1998-09-30 00:00:00.0)
"Αυτονόητη" και "εν κρυπτώ" η παραμονή τους(1998-05-30 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας(1996-07-06 00:00:00.0)
Με δικηγόρο στα πειθαρχικά συμβούλια οι αστυνομικοί(1996-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ