Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιδραστικά προμηνύματα σε... "ανεύθυνο" φόντο

Πολλαπλά έκθετη αποδεικνύεται η κυβέρνηση, όχι μόνο για τα όσα σχετίζονται άμεσα με το μακελειό της Αχαρνών, αλλά και για τα όσα μεθοδεύονται - με πρόσχημα αυτή την υπόθεση - για την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του θεσμικού οπλοστασίου του κρατικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τι εννοούσε προχτές ο υπουργός Εσωτερικών, που τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας "Δεξιάς Αστυνομίας" (!), αφού μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μιας "αποτελεσματικής" Αστυνομίας, παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινίσεις στον ίδιο τον Αλ. Παπαδόπουλο... Πάντως, εν τη ρύμη του λόγου του ο Δ. Ρέππας δεν απέφυγε συνειρμούς του τύπου "Δεξιά Αστυνομία (!) = αποτελεσματική Αστυνομία"!

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και επιδόθηκε σε ένα ανέξοδο ευχολόγιο, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να αποδίδεται η κατηγορία του "εγκληματία" στους οικονομικούς μετανάστες που συρρέουν στη χώρα, ισχυρίστηκε ότι η αναφορά του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο, με την οποία προχώρησε σε ευθεία διασύνδεση της αύξησης της εγκληματικότητας με την έλευση οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα, ήταν μια "επιτυχής αναφορά"...

Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι σε ερωτήματα σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για επιβολή νέου μεταναστευτικού νόμου (σχετική αναφορά έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών σε προχτεσινή του συνέντευξη), ο Δ. Ρέππας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, που οδηγούν σε σκέψεις ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει "δρακόντεια μέτρα" με πρόσχημα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα.

Τέλος, όσον αφορά τα ερωτήματα που για μια ακόμα φορά τέθηκαν σχετικά με τα γεγονότα στην Αχαρνών και στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο Δ. Ρέππας, πρόθυμος να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη για όσα έγιναν, επέλεξε ως οδό διαφυγής την παραπομπή στα πορίσματα της διεξαγόμενης έρευνας...

Πειθαρχική εξέταση

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Σακκά,ο οποίος παραβρισκόταν στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Νιόβης για τη σύλληψη του Ελληνορουμάνου Σορίν Ματέι.

Την έρευνα θα πραγματοποιήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Ζαβολέας και μέχρι τις αρχές της άλλης βδομάδας θα πρέπει να την παραδώσει στον Π. Δημόπουλο.

Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε μετά από όσα ακούστηκαν - ακόμη και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - για ευθύνες του Ι. Σακκά. Αντίθετα, δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Σακκάς ενήργησε στα πλαίσια του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ