Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΥΝΙΑΔΑΣ"
ΟΧΙ στα έργα βιτρίνας

"Ο δήμος πρέπει να είναι πρώτα απ' όλα κοντά στον δημότη. Να ασκεί εξουσία, με τους δημότες ενημερωμένους, συμμάχους, συναγωνιστές"

"Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ένας μόνο δήμος μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την ύπαιθρο, εφόσον αυτά συνδέονται με την πολιτική που ακολουθείται γενικότερα στη χώρα". Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) του Δήμου Ξυνιάδας. Μια Κίνηση που μάχεται και διεκδικεί, που δεν αρέσκεται στα έργα βιτρίνας, αλλά, αντίθετα, βασικός της προγραμματικός στόχος είναι τα ουσιαστικά έργα, που θα γίνονται με διαφάνεια και λαϊκή συμμετοχή.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΔΑΚ, επισημαίνει: "Θεωρούμε, ότι ο δήμος πρέπει να είναι πρώτα απ' όλα κοντά στον δημότη. Στον αγρότη, στον εργάτη, στον επαγγελματία, στο νέο, στη γυναίκα, στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Να ασκεί εξουσία, με τους δημότες ενημερωμένους, συμμάχους, συναγωνιστές και όχι παθητικούς θεατές".

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να λυθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την ύπαιθρο, η ΔΑΚ τονίζει ότι θα αντισταθεί σε κάθε παραπέρα επιβάρυνση των δημοτών και θα αγωνιστεί χωρίς υπαναχωρήσεις για κρατικούς πόρους στους δήμους. Αμεσες προτεραιότητες της ΔΑΚ είναι:

  • Η κατασκευή έργων οδοποιίας σε όλα τα χωριά και η επισκευή του κεντρικού δικτύου που τα συνδέει μεταξύ τους
  • Η αλλαγή όλων των παλιών δικτύων ύδρευσης, τα έργα αποχέτευσης και η εξασφάλιση υπηρεσιών καθαριότητας
  • Η δημιουργία χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας
  • Ο εκσυγχρονισμός και η καλύτερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Καϊτσας.
Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" του Δήμου Ξυνιάδας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Νιάνιο,καθηγητή, αποτελείται από τους: Βάια Γιαταγάνα αγρότισσα, Στέλιο Γούσια οικοδόμο, Βαγγέλη Καρακούση αγρότη, Κώστα Καραμήτρο ταξιτζή, Ηλία Λάιο αγρότη, Γιώργο Λέβα ιδιωτικό υπάλληλο, Γιάννη Μπαλατσούρα υπάλληλο, Βασίλη Μπουλούζο καθηγητή, Νίκο Ντζαβίδα αγρότη, Λεωνίδα Ράμμο δάσκαλο, Λεωνίδα Σακελλαρίου αδιόριστο νηπιαγωγό, Δημήτρη Στεργιόπουλο αδιόριστο καθηγητή, Γιάννη Σωτηρόπουλο καθηγητή, Βασίλη Τσιάγκα αγρότη.

Για το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Στεφάνου,οι υποψήφιοι της "Αγωνιστικής Κίνησης" είναι: Γιώργος Λάγιος φανοποιός, Τάσος Κουκουβάος υδραυλικός, Παν. Μασιάλας υπάλληλος ΟΣΕ, Κώστας Ρίζος υπάλληλος, Θαν. Φέκκας ελαιοχρωματιστής. Για το Τοπικό Συμβούλιο Μακρυρράχης υποψήφιοι είναι ο Κώστας Βασικώστας υπάλληλος ΟΣΕ, ο Στ. Παπαστυλιανού εργάτης και ο Νίκος Τσιάγκας οδηγός. Τέλος, για το Τοπικό Συμβούλιο Περιβολίου υποψήφιοι είναι: Βασίλης Γκελπενής αγρότης, Γιώργος Γκελπινής αγρότης, Γιάννης Καρκάνης αγρότης και Σπύρος Μανώλης επίσης αγρότης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ