Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων στους δήμους

Τη συνέχιση της αποχής όλων των εργαζομένων από τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι την τελική συμφωνία, αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως χτες, λόγω της χρονοβόρας τακτικής που ακολουθεί η ΚΕΔΚΕ στο θέμα του καθορισμού της εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους, και αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή από τις εκλογικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, αποδοκιμάζει τη στάση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ενώ καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ να δουλέψουν υποχρεωτικά για τις εκλογές, την ίδια στιγμή δε διευκρινίζει το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης (διά μέσου της υπερωριακής απασχόλησης), όπως εξάλλου έγινε για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η στάση αυτή σε συνδυασμό και με την απόφαση της ΚΕΔΚΕ, τονίζεται στην απόφαση, χαρακτηρίζεται παρελκυστική, δημιουργεί "ντε φάκτο" κατάσταση, όπου στο τέλος θα χρεωθούν οι ΟΤΑ τα όποια έξοδα των εκλογών, μια υποχρέωση που είναι καθαρά της κυβέρνησης.

Τέλος, επισημαίνει πως πρέπει να συνεχιστεί πιο έντονα και μαζικά η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Την ευθύνη της περιφρούρησης αυτής της απόφασης πρέπει να την αναλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι σύλλογοί τους και κανένας εργαζόμενος να μην κάνει καμιά εργασία που έχει σχέση με τις εκλογές, μέχρι την τελική συμφωνία. Αποφάσισε επίσης να καλέσει σε συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 π.μ. τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Αττικής.

Να επισημάνουμε ότι οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ κατέθεσαν πρόταση, με την οποία ζητούσαν την Πέμπτη το πρωί οι εκπρόσωποι των σωματείων μαζί με την Ομοσπονδία, να πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση στην ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τις άλλες παρατάξεις. "Η απόρριψη αυτής της πρότασης, τόνισε μιλώντας στο "Ρ" ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Μπάμπης Βορτελίνος,αποδεικνύει τις δύο λογικές που υπάρχουν σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η μία που λέει στους εργαζόμενους καθίστε στα σπίτια σας μακριά από τα προβλήματα και μεις οι "φωτισμένοι" θα τα λύσουμε και η άλλη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που καλεί σε αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους για τη λύση των προβλημάτων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη να βαθύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά(2006-09-06 00:00:00.0)
Επικαιροποιείται το Μητρώο Εργαζομένων(2004-01-20 00:00:00.0)
Εμπαίζει τους εργαζόμενους των ΟΤΑ(1998-10-01 00:00:00.0)
Εκανε πίσω η πλειοψηφία για τις αυξήσεις(1997-09-27 00:00:00.0)
Μετά το καλοκαίρι η υπογραφή σύμβασης(1997-07-19 00:00:00.0)
Στο πλευρό της κυβέρνησης η ΚΕΔΚΕ(1997-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ