Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική συγκέντρωση πυροσβεστών

Εκατοντάδες πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν χτες το απόγευμα στο κάλεσμα της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής και εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον εργασιακό μεσαίωνα που επέβαλε η κυβέρνηση στην υπηρεσία τους, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη του τομέα της δασοπυρόσβεσης. Οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος λίγο πριν το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών και οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην αναγκαιότητα των κοινών αγώνων και της συμπαράστασης, που πρέπει να διακρίνει αυτούς που αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Στάθης Βιτουλαδίτης,αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών, ζήτησε από την πολιτεία να δεχτεί το χαρακτηρισμό του πυροσβεστικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, ώστε να δοθεί επιτέλους και στους πυροσβέστες το σχετικό επίδομα. Αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο ΠΣ (απλήρωτη εργασία, καθεστώς μόνιμης επιφυλακής, ανύπαρκτος μηχανισμός διοικητικής υποστήριξης και μέριμνας, μισθοί ανειδίκευτου εργάτη στους νεοδιοριζόμενους κλπ.).

Ο Παναγιώτης Δρίτσας,γενικός γραμματέας του σωματείου, τόνισε στην ομιλία του ότι οι πυροσβέστες πρέπει να μετατρέψουν την αγωνία και την πίκρα που τους προκαλεί η κυβερνητική πολιτική σε δράση και ενέργεια. Σημείωσε ότι στις περιφέρειες της χώρας καταβάλλονται αξιόλογες προσπάθειες από τους πυροσβέστες, που αγκαλιάζουν τα σωματεία τους, και τόνισε με έμφαση ότι για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα το ΠΣ δεν έχει ανάγκη από συνδικαλιστές που βγαίνουν "βασιλικότεροι του βασιλέως", ούτε συνδικαλιστές - ιμάντα μεταφοράς των οποιωνδήποτε κυβερνητικών επιλογών. Ο ίδιος, αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, κάλεσε τον εισαγγελέα να εξετάσει τις συνθήκες που δουλεύουν οι πυροσβέστες και να απαντήσει στο ερώτημα από πού αντλούν οι διοικούντες το δικαίωμα να επιβάλλουν εξαντλητικά συνεχόμενα ωράρια και μάλιστα χωρίς αμοιβή.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία προς τη Βουλή για την επίδοση στους εκπροσώπους των κομμάτων του ψηφίσματος με όλα τα αιτήματα του σωματείου. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ο οποίος κατάγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως σημείωσε, βγάζει τους πυροσβέστες στο δρόμο του αγώνα αντί να ικανοποιεί τα αιτήματά τους. Αναφέρθηκε στο αίσθημα αυτοθυσίας που διακρίνει τους πυροσβέστες, λέγοντας ότι αυτό τους δικαιώνει στη συνείδηση του λαού, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να τους χρησιμοποιεί σαν κατασταλτική δύναμη εναντίον άλλων εργαζομένων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι περιφερειακών ενώσεων του ΠΣ, της Ενωσης Αξιωματικών ΠΣ, της ΠΟΑΣΥ, του ΔΗΚΚΙ, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ