Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουν με υψηλά ποσοστά

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής συνεχίζουν για πέμπτη βδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν συμβολική κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης αύριο Πέμπτη θα αποσύρουν από τη γενική εφημερία το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ για την Παρασκευή προγραμματίζουν συμβολική κατάληψη και περικύκλωση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης θεωρούν πως η πολιτική ηγεσία εμμένει στην ανάλγητη προσέγγιση του ζητήματος των εφημεριών των Νοσοκομείων, παρά τις συνεχείς φαινομενικές υποχωρήσεις της και γι' αυτό το λόγο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απαιτούν την κατοχύρωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη διασφάλιση και αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης από τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΘ) σημειώνει: "Εγινε πλέον σαφές, ότι πιεζόμενη από τις κινητοποιήσεις των γιατρών, με τις οποίες αποκαλύφθηκε η μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπηθεί και ο θεσμός της εφημερίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρεώθηκε σε αλλεπάλληλες αναδιπλώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε διάστημα ενός μήνα άλλαξαν τρεις φορές οι αποφάσεις για το ύψος της χρηματοδότησης των εφημεριών. Αυτές, όμως, εντασσόμενες για μια ακόμα φορά στη λογιστική προσέγγιση του ζητήματος, δεν απαντάνε στο ουσιαστικό πρόβλημα της λειτουργίας της εφημερίας ως την τελευταία λαϊκή παροχή του ΕΣΥ προς τον οξέως πάσχοντα πολίτη".

Επίσης η ΕΝΙΘ, στα πλαίσια της σχετικής απόφασης της ΓΣ των γιατρών, καταγγέλλει τους προέδρους των Νοσοκομείων, που αποδέχτηκαν την παραπέρα μείωση του αριθμού των εφημερευόντων γιατρών, πως "ενεργούν με γνώμονα την ανάγκη στήριξης και κάλυψης της κυβερνητικής παλινωδίας και όχι τη διασφάλιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων, δεδομένου ότι υπαναχώρησαν από τις τεκμηριωμένες προτάσεις προγραμμάτων εφημεριών που οι ίδιοι είχαν καταθέσει πριν πέντε μήνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ