Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενθετο στο 1ο} Επιτροπή εκ των υστέρων

Ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας ανακοίνωσε τη συγκρότησή της για τις εφημερίες του 1999, ελπίζοντας ότι για το 1998 τα πράγματα θα καλυφθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Σε μια κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης και με αόριστες υποσχέσεις για την κάλυψη των εφημεριών προχώρησε χτες ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στη "θέσπιση των αρχών και κριτηρίων, βάσει των οποίων θα διαμορφώνονται από το 1999 και μετά τα προγράμματα των εφημεριών, κατά τμήμα, τομέα και κατηγορία νοσοκομείου".

Η συγκρότηση της Επιτροπής έρχεται εκ των υστέρων - ενώ θα έπρεπε να είχε προηγηθεί των αποφάσεων για τις εφημερίες. Υπακούει όμως στη λογική των περικοπών, καθώς δε θα προχωρήσει στη διαμόρφωση προγραμμάτων για το 1998. Ετσι η κυβέρνηση ελπίζει "να βολευτεί" για το 1998 με τα κονδύλια που ενέκρινε τελευταία για τις εφημερίες, ενώ για το 1999... έχει ο Θεός, που λέει και ο λαός...

Βέβαια και για το 1999 οι οιωνοί είναι δυσάρεστοι - παρά τις πληροφορίες που διαρρέουν για αυξήσεις στην υγεία πάνω απ' το μέσο όρο του προϋπολογισμού. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει και τον προϋπολογισμό του 1999 με λογική υποταγμένη στην ΟΝΕ. Αλλά και αν αυτό δεν αποτυπωθεί ευθέως στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει ενδιαμέσως, όπως έγινε και το 1998.

Ο Κ. Γείτονας με χτεσινή επιστολή του προς τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και την Ομοσπονδία τους ζητά να ορίσουν εκπρόσωπο "για να συγκροτηθεί επιτροπή που θα μελετήσει τις αρχές και τα κριτήρια κατά τμήμα, τομέα και κατηγορία νοσοκομείων προκειμένου να διαμορφωθούν οι εφημερίες για το 1999 και εφεξής".

Κατά τα άλλα ο υπουργός, αντί να αναζητήσει λύση με βάση τα πραγματικά δεδομένα των νοσοκομείων, θεωρεί ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων σε ορισμένα νοσοκομεία είναι ακατανόητη και αδιέξοδη, καθώς δεν εξυπηρετεί ούτε τους πολίτες, ούτε το ΕΣΥ, αλλά ούτε και τους ίδιους τους γιατρούς. "Οι γιατροί οφείλουν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους για την ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων νοσοκομείων, την οποία σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση" καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ