Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΞΙ
Ακίνητα για πέντε ώρες σήμερα

Για πέντε ώρες, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., ακινητοποιούνται σήμερα τα ταξί της Αθήνας.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την ακινητοποίηση των οχημάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια επέκτασης των λεωφορειολωρίδων. Οπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί, σε μια περίοδο που ο κλάδος μαστίζεται από πολλά προβλήματα, κάθε περιορισμός στην κυκλοφορία των ταξί συνιστά ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος ενός κλάδου, που, χρόνο με το χρόνο, όλο και μειώνεται το εισόδημά του, λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων σε φόρους, ασφάλιστρα, ανταλλακτικά, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ αποφάσισαν την κινητοποίηση, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα με τον υφυπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λουκάκη για την επίλυση των προβλημάτων τους.Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, στην προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 π.μ. συγκέντρωση, στο θέατρο "Περοκέ".

Η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) καλεί όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των μελών του ΣΑΤΑ, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και σημαντικά και για την επίλυσή τους απαιτείται η συστράτευση όλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ