Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Απειλούνται με μαζικές κατασχέσεις

Ανάστατοι είναι οι χοιροτρόφοι και οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, αφού αυτή την περίοδο η ΑΤΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες για μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη που τους βαρύνουν και έχουν φτάσει σε εξωπραγματικά ύψη εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων. Οι χοιροτρόφοι και οι κτηνοτρόφοι, προειδοποιούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Γεωργίας δεν πάρει άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι διώξεις και να ρυθμιστούν τα χρέη. Αυτές τις μέρες συνεργία της ΑΤΕ ξεκίνησαν καταμέτρηση ζώων και ενημερώνουν τους οφειλέτες πως μέσα στο Δεκέμβρη θα γίνει κατάσχεση ζώων και εγκαταστάσεων.

Ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Βόρειας Ελλάδας καταγγέλλει πως οι ζημιές που σήμερα καλούνται να πληρώσουν προήλθαν από την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις από το 1980 και έπειτα στα πλαίσια της οποίας γίνονται ανεξέλεγκτες εισαγωγές.

Ως αιτία για το τεράστιο ύψος στο οποίο έχουν φτάσει σήμερα τα χρέη, καταγγέλλουν τα τεράστια επιτόκια και πανωτόκια που εφάρμοσαν όλες οι τράπεζες, και η ΑΤΕ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κτηνοτρόφου που δανείστηκε 9 εκατ. δραχμές, έχει πληρώσει ήδη 14 εκατ. και του ζητάνε να πληρώσει άλλα 114 εκατ. δρχ.

Ο Σύλλογος ζητά άμεσα σταμάτημα των διώξεων που ξεκίνησαν σε βάρος των χοιροτρόφων και κτηνοτρόφων και ρύθμιση των χρεών. Για τη ρύθμιση απαιτούν να χαριστούν οι τόκοι και να ρυθμιστεί το αρχικά δανειζόμενο κεφάλαιο ώστε να αποπληρωθεί άτοκα σε 15 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ