Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Οχι" στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

Οι ΟΤΑ θα πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο και κοινωνικό τους χαρακτήρα και θα αντισταθούν σε κάθε απόπειρα ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας, τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης,σημειώνοντας ότι ήδη η διοίκηση του δήμου έχει εκχωρήσει το 72% των τεχνικών έργων σε ιδιώτες.

Οι τεχνικές υπηρεσίες Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας, Πρασίνου, που με την προοδευτική ανά έτος αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτηθέντων και την παράλληλη αδυναμία νέων προσλήψεων συρρικνώνονται συνεχώς από άποψη έμψυχου υλικού, ασχολούνται με μικροεπεμβάσεις, ενώ τα υπόλοιπα έργα δίδονται σε εργολάβους. Οι εργαζόμενοι επίσης αντιτίθενται στην εκχώρηση της φωτεινής σηματοδότησης στη "Ζήμενς", η οποία υποτίθεται θα "εκσυγχρόνιζε" τους κόμβους. Σημειώνεται ότι οι 58 εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης, αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ήδη εκσυγχρονισμένες με εξοπλισμό νεότερης τεχνολογίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία θεωρούνται απόλυτα ικανοί για τη συντήρηση και το συντονισμό του συστήματος. Για τα δύο παραπάνω θέματα οι εργαζόμενοι προτείνουν έργα με αυτεπιστασία, αφού υπάρξουν πρώτα προσλήψεις και έγκαιρη προμήθεια υλικών, καθώς και τη δημιουργία κεντρικού ενιαίου φορέα φωτεινής σηματοδότησης και στελέχωσή του με επιστημονικό προσωπικό. Επίσης καταγγέλθηκε ότι πολλά απορριμματοφόρα δίνονται σε ιδιώτες λόγω του ακατάλληλου χώρου του Μηχανουργείου και της έλλειψης σωστής προμήθειας υλικών, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες εργασίας στο Μηχανουργείο είναι πραγματικά απαράδεκτες, αφού σύμφωνα με επανειλημμένες εκθέσεις το 60% των εργαζομένων σ' αυτό έχουν ηπατίτιδα.

Οσον αφορά την καθαριότητα τόνισαν ότι σειρά προβλημάτων που χρονίζουν, κατέστησαν την πλέον νευραλγική για την πόλη υπηρεσία ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών, από τους οποίους εισπράττονται τέλη. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι κυκλοφορούν καθημερινά μόνο 20 απορριμματοφόρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στον δήμο Θεσσαλονίκης(2023-06-01 00:00:00.0)
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση του Μηχανολογικού(2017-01-03 00:00:00.0)
Καταγγελία για την καθαριότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης(2016-08-30 00:00:00.0)
Συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας(2012-09-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(2012-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ