Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κρητικό μπλόκο στις περικοπές

Σε παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), ενώ οι γιατροί του "Βενιζέλειου" θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για τρεις ακόμη μέρες διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των εφημεριών.

Από σήμερα οι γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ ξεκινούν αποκλεισμό των τακτικών ιατρείων και του γραφείου κινήσεως των ασθενών, ενώ από αύριο - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής γιατρών ΕΣΥ του ιδρύματος - "δε θα γίνονται πλέον δεκτές στο ΠΕΠΑΓΝΗ διακομιδές ασθενών από άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας". Οι γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ ζητούν μέχρι την 1.10.98 να υπάρξει έγκριση των εφημεριών του Σεπτέμβρη 1998 που πραγματοποιήθηκαν και προέγκριση των προδιαγραφών της Επιστημονικής Επιτροπής και για τους επόμενους μήνες. Διαφορετικά αναστέλλεται η εφημερία του ΠΕΠΑΓΝΗ από 1.10.98, ενημερώνεται η Εισαγγελική Αρχή και συγκροτείται Απεργιακή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των ακραίως επειγόντων περιστατικών.

Παράλληλα, οι γιατροί πραγματοποιούν σήμερα στις 8.00 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του ΠΕΠΑΓΝΗ, ενώ απειλούν και με επίσχεση εργασίας αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, "η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να προειδοποιήσει το ΔΣ και το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ότι εντός μιας εβδομάδας οφείλουν να καταβάλουν στους γιατρούς τις δεδουλευμένες εφημερίες μέχρι και το Σεπτέμβριο 1998. Αλλιώς θα ξεκινήσει μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής επίσχεση εργασίας".

Στο "Βενιζέλειο", οι γιατροί αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για τρεις ακόμη μέρες ενώ μεθαύριο Παρασκευή θα συγκεντρωθούν ξανά για να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου:

"Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες στο "Βενιζέλειο" και στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Η αναστάτωση στα νοσοκομεία συνεχίζεται για πέμπτη εβδομάδα με κύριο αίτημα την κάλυψη από την πολιτεία ολοκλήρου του ποσού που απαιτείται για τις εφημερίες. Σε επιστολή της η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου ζητά από τον υπουργό Υγείας να δεχτεί τους προέδρους των δύο νοσοκομείων και αντιπροσώπους των γιατρών. Στο ΠΕΠΑΓΝΗ οι γιατροί αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης. Παράλληλα, οι γιατροί αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα και στα δύο νοσοκομεία επίσχεση εργασίας για την απόδοση των αναδρομικών από 1.1.98 που αφορούν τόσο το μισθό όσο και τις εφημερίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ