Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΡΤΑΣ
Συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 6 Οκτώβρη και κατάληψη τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αποφάσισαν προχτες ομόφωνα οι σπουδαστές του Τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Αρτας. Ηδη, απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης έχουν πάρει οι οικότροφοι σπουδαστές της Φοιτητικής Εστίας ΣΤΕΓ Αρτας, οι οποίοι απαιτούν να αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών που δικαιούνται στέγαση στη Φοιτητική Εστία. Σήμερα, επίσης, θα πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις των Τμημάτων Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί και η ΓΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Αρτας, για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, αλλά και να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ διαμαρτύρονται για τη μείωση των ωρών επιλογής μαθημάτων από 45 σε 36 ώρες και την πρόσθεση όγδοου εξαμήνου στη σχολή. Επίσης, οι σπουδαστές δηλώνουν την αντίθεσή τους στα προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ, στην εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής στο ΤΕΙ, απαιτώντας την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525, αλλά και του νόμου για τα ΤΕΙ, ενώ οι οικότροφοι σπουδαστές απαιτούν να προχωρήσει η διοίκηση της Φοιτητικής Εστίας στην ενοικίαση ξενοδοχείου, Σήμερα στεγάζονται στη Φοιτητική Εστία 70 από τους 700 σπουδαστές του ΤΕΙ, ενώ πέρσι δικαίωμα στέγασης είχαν 140 σπουδαστές.

Η Πανσπουδαστική Αγωνιστική Συσπείρωση - ΠΚΣ καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Σπουδαστών για να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους, αλλά και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν, επίσης, σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ