Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψηφίζουμε όσους αφουγκράζονται το λαό

Ανακοίνωση 20 σωματείων - κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συνδυασμούς που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους του Πειραιά απευθύνουν 20 Εργατικά Σωματεία της πόλης, να καταψηφίσουν τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συνδυασμούς της περιοχής που στηρίζονται από την κυβέρνηση και εφαρμόζουν πιστά το αντιλαϊκό της έργο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργατικών σωματείων, η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εξωφρενικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπηρετώντας τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας έχει εξαπολύσει επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών: "Για τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν βαθιά πολιτικό χαρακτήρα, κρίνεται όχι μόνο η κυβερνητική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα".

Τα Εργατικά Σωματεία του Πειραιά, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, ότι ο μόνος δήμαρχος που πήρε μέρος ενεργά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες είναι ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς δημάρχους. "Οι κυβερνητικοί δήμαρχοι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, προκαλούν την αγανάκτησή μας όταν μάταια προσπαθούν να πείσουν ότι το νόημα των δημοτικών εκλογών είναι το δεντράκι και η πλακόστρωση της πλατείας. Κρύβουν την αλήθεια ότι μετά την Κυριακή των εκλογών χέρι - χέρι με την κυβέρνηση θα εφαρμόσουν τα ΤΣΑ καταργώντας το 8ωρο - 7ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Σωματείων.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους να "μαυρίσουν" τους φτηνούς πολιτικάντηδες, με τα ακριβά κοστούμια, τα πανάκριβα φυλλάδια και εκλογικά κέντρα. "Μαυρίστε τους δημάρχους που ήταν, είναι και θα είναι και αύριο απόντες από τους αγώνες και τα προβλήματά μας. Μαυρίστε τους δημάρχους που ξεπουλάνε λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων χαρίζοντας δισεκατομμύρια στους ιδιώτες!!! Μαυρίστε τους κυβερνητικούς, φορομπήχτες δημάρχους, που δε διεκδίκησαν δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχουν γεμίσει τον Πειραιά παρκόμετρα"... καλούν με την ανακοίνωσή τους τα Εργατικά Σωματεία.

Παράλληλα ζητούν από τους δημότες του Πειραιά να ψηφίσουν και να εκλέξουν δημάρχους αγωνιστές, παρόντες και πρωταγωνιστές στους αγώνες που καθημερινά αναπτύσσονται. "Ψηφίζουμε δημάρχους που θα αφουγκράζονται το λαό, θα αντλούν δύναμη από το Λαό και δε θα χτυπάνε προσοχή στον υπουργό και τον κάθε Τσουκάτο! Ψηφίζουμε νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους καταξιωμένα εργατικά - συνδικαλιστικά στελέχη, δοκιμασμένα στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, που δεν υποκλίνονται σε συμφέροντα και συναλλαγές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ