Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Επιτροπή Αγώνα για το πάρκο

Σύσκεψη πολιτών και φορέων που ενδιαφέρονται για τη διάσωση του χώρου του Γουδίου και τη δημιουργία εκεί ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων.Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους παραπάνω φορείς και τους κατοίκους των εκεί περιοχών, και πλήθος επισήμων, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν θετικά στις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η σύσκεψη κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο δηλώνεται η απόφαση όλων να αγωνιστούν για τη δημιουργία του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί. Ετσι, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε και Επιτροπή Αγώνα, η οποία και θα αναλάβει την οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων που θα αποτρέψουν την κατάτμιση και την τσιμεντοποίηση του εκεί χώρου.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα ζητείται να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα και σχέδιο για εγκατάσταση υπερτοπικής σημασίας δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το Ασκληπιείο Πάρκο, οι εγκαταστάσεις ιππασίας και μοντέρνου πεντάθλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κ. ά. Επίσης, τονίζεται ότι πρέπει να αποδοθούν στους δήμους των Αθηναίων και του Ζωγράφου τα υπόλοιπα από τα 965 στρέμματα που προβλέπει ο Ν. 732/77, καθώς και να απομακρυνθούν άμεσα οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις από το χώρο του Γουδίου.

Τέλος, ζητείται να ολοκληρωθεί η μελέτη του Εργαστηρίου του Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της να συζητηθεί και να εγκριθεί από τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς, το δε δημόσιο να αναλάβει την υποχρέωση της άμεσης υλοποίησής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ