Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η υποχρηματοδότηση οξύνει τα προβλήματα

Τραγελαφική και πρωτάκουστη στα χρονικά, χαρακτήρισαν οι γονείς δύο Δημοτικών Σχολείων, 151ου και 52ου Αθηνών, που αντιμετωπίζουν σοβαρό κτιριακό πρόβλημα, χτεσινή απόφαση του νομάρχη Αθήνας, Δ. Ευσταθιάδη (που αναιρεί παλαιότερη δέσμευσή του), να στεγάσει σε 11θέσιο Δημοτικό δύο Δημοτικά, ένα 12θέσιο και ένα 7θέσιο, με 30 μαθητές ανά τμήμα και το 67ο Γυμνάσιο, που έχει μόνο 9 τμήματα, σε 12θέσιο και, μάλιστα, σε κτίριο που ακόμα δεν έχει παραδοθεί.

Οπως επισημαίνουν οι γονείς, η προηγούμενη απόφαση της Ενωσης Γονέων του 4ου - 6ου Διαμερίσματος, και την οποία αρχικά είχε αποδεχτεί ο νομάρχης, έλεγε να μεταφερθούν τα δύο Δημοτικά στο μεγαλύτερο κτίριο, και το Γυμνάσιο στο μικρότερο. Ετσι, δε θα χρειαζόταν να γίνει νέα χρονοβόρα μελέτη επέκτασης του κτιρίου, με προσθήκη προκάτ αιθουσών από τον ΟΣΚ, για να στεγαστούν τα δυο Δημοτικά, που σημαίνει καθυστέρηση τουλάχιστον 18 μηνών.

"Το όλο πρόβλημα, επισημαίνουν οι γονείς, είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, να υποχρηματοδοτεί τον τομέα της παιδείας, με συνέπεια οι αίθουσες που κτίζονται να είναι αριθμητικά ανεπαρκείς σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, διεκδικούμενα οικόπεδα δεν απαλλοτριώνονται ενώ έχουν δεσμευτεί, άλλα δε δεσμεύονται καν παρά τις υπάρχουσες υποσχέσεις, σχολικά κτίρια κτίζονται με το σταγονόμετρο, ενώ οι επίσημες φετινές Υπουργικές Αποφάσεις επιτρέπουν να στοιβάζονται 33 - 35 μαθητές ακόμα και Δημοτικού ανά τάξη", τονίζουν.

"Επιπλέον, υπογραμμίζουν οι γονείς, μια τέτοια απόφαση, εκτός των άλλων, λειτουργεί και εκβιαστικά στις συνειδήσεις των γονιών, να αποδεχτούν την απόφαση του νομάρχη, σαν τη μοναδική και ιδανικότερη λύση, ούτως ώστε να μη στεγαστούν και φέτος τα παιδιά τους σε υπό κατάρρευση σχολικά κτίρια". Αλλωστε, για το θέμα αυτό, προχτές, οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 151ου Δημοτικού Σχολείου έκλεισαν για δύο ώρες την Αγίου Μελετίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη του νομάρχη και επιρρίπτοντας ευθύνες και στον ΟΣΚ, ο οποίος αντί να χτίσει κτίρια για 3 σχολεία έκτισε για 2. Τέλος, οι γονείς χαρακτήρισαναπαράδεκτη τη δέσμευση του νομάρχη να μη χαθούν οργανικές θέσεις από τις συμπτύξεις των τμημάτων στα Δημοτικά, μια και, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δύο δάσκαλοι που περισσεύουν θα απασχοληθούν στη δημιουργική απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ