Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενιαία κριτήρια

Το κριτήριο της ψήφου δεν μπορεί να περιορίζεται στα τοπικά προβλήματα, αλλά πρέπει να συνδεθεί με τις γενικότερες εξελίξεις. Αλλιώς χαμένος θα είναι ο ίδιος ο λαός και η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Το κριτήριο της ψήφου πρέπει να λειτουργήσει ενιαία και στους δύο γύρους. Από τον πρώτο γύρο πρέπει να εξασφαλιστεί ώστε ο ένας από τους δύο συνδυασμούς να είναι αυτός που στηρίζει το ΚΚΕ σε επίπεδο δήμου και νομού. Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα στο δεύτερο γύρο να γίνει πραγματική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς "μονομάχους". Μόνο μια τέτοια αναμέτρηση μπορεί να οδηγήσει σε μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού μπορούν να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ανατρέψουν τα γκάλοπ, τα προεκλογικά στοιχήματα και τις"τάσεις".

Η λογική που καλλιεργείται από ορισμένους ότι "στον πρώτο γύρο ψηφίζουμε κυρίως με κομματικά κριτήρια και στον δεύτερο γύρο, τον καλύτερο από τους δύο που έμειναν στην κούρσα", είναι λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αναπαραγωγή ψεύτικων διλημμάτων και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και άρα στην ενίσχυση των αντιλαϊκών επιλογών.

Ο,τι και να λένε οι διάφοροι υποψήφιοι των κομμάτων του κατεστημένου περί"ανεξαρτησίας" των συνδυασμών τους, το σίγουρο είναι ότι την άλλη μέρα των εκλογών θα μετρήσουν τις ψήφους στα κόμματά τους, δηλαδή στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας, της ανεργίας, της συναίνεσης, της υποταγής.

Στο χέρι του λαού είναι, να τους χαλάσει τα σχέδια, να ανοίξει μια νέα σελίδα για το λαϊκό κίνημα, για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ