Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Ανοιχτή επικοινωνία με τους εργαζόμενους

Στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, περιόδευσαν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης. Οι δύο υποψήφιοι είχαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο

"Υπάρχουν αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, που προμηνύουν όχι καλά μαντάτα και για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αλλαγές, που σχετίζονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενιαία νομισματική πολιτική των χωρών - μελών της". Τα λόγια αυτά σημείωσε, μιλώντας στους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο κεντρικό κατάστημα της οποίας περιόδευσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής,μαζί με τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ).

Τι θα γίνει με τους 3.300 εργαζόμενους της Τράπεζας; Πόσοι θα μείνουν χωρίς δουλιά; Ποια θα είναι η προοπτική των 26 υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας στη χώρα και του Νομισματοκοπείου, που απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Σπ. Χαλβατζής, κατά την περιοδεία στους χώρους της Τράπεζας της Ελλάδας, για να συμπληρώσει πως υπάρχει μία πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που σαρώνει τα πάντα. Στην πολιτική αυτή - τόνισε - φραγμό μπορεί να βάλει μόνο η ενωμένη πάλη των εργαζομένων. Και έναν τέτοιο φραγμό μπορεί να αποτελέσει και το αποτέλεσμα της κάλπης των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Τα παραπάνω ερωτήματα συμμερίστηκαν και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, καθώς η πολιτική "αναδιάρθρωσης" του τραπεζικού συστήματος δεν εγγυάται την εξασφάλιση της εργασίας όλων. Οπως κανείς δεν εγγυάται ποια θα είναι η τύχη του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τις ανησυχίες αυτές γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Θ. Παπαμάργαρης, που εργάζεται στην εν λόγω τράπεζα επί 35 χρόνια, ενώ υπήρξε και πρόεδρος των εργαζομένων για 10 περίπου χρόνια.

"Η κάλπη πρέπει να βγάλει ένα πολιτικό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που αφαιρεί κατακτήσεις των εργαζομένων και μεταφέρει στις πλάτες τους όλο και περισσότερα βάρη", τόνισε προς τους εργαζόμενους ο Θ. Παπαμάργαρης. Αν η κυβέρνηση - συνέχισε - μετρήσει λιγότερους "εκλεκτούς της", τότε θα αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί της. Και διευκρίνισε πως στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται μόνο ποιος είναι καλύτερος δήμαρχος ή νομάρχης, αλλά και το είδος της Αυτοδιοίκησης που θέλουμε: "Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση - φορομπήχτη, το μακρύ χέρι του κράτους ή μία Αυτοδιοίκηση, που θα στέκεται δίπλα στους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων;", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε πως η ΝΑΣ και ο πολιτικός φορέας που τη στηρίζει, το ΚΚΕ, διέπεται από τη δεύτερη, τη διεκδικητική αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση. "Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε ως ΝΑΣ μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εργαζόμενους. Δεν υποσχόμαστε πως θα λύσουμε τα προβλήματα, αλλά δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στο πλευρό σας στη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων. Γιατί μόνο κάτω από την πάλη των εργαζομένων μπορούν να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί", σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η λογική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της, ότι μονόδρομος είναι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι επικίνδυνη και τρομοκρατική. "Αλλωστε, για ένα πρόβλημα δεν υπάρχει μία λύση", σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ