Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Μεγάλη συγκέντρωση στην Ανω Πόλη

Αγάπιος Σαχίνης: "Μαυρίστε" όλους αυτούς που έκαναν αφόρητη τη ζωή για κάθε κάτοικο αυτής της πόλης και δημιουργούν αδιέξοδα για τη νεολαία

Να εκφράσουν οι δημότες με την ψήφο τους τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, με τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών, τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κάλεσε τους κατοίκους της Πάνω Πόλης, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στην πλατεία του Κουλέ - Καφέ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης.Επίσης τους προέτρεψε να αποδοκιμάσουν μια πολιτική που μετατρέπει καθημερινά τους δήμους από όργανα λαϊκής πάλης σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παρέχουν αλλά πωλούν τις υπηρεσίες τους.

Με την παρουσία τους στη συγκέντρωση οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν ένα αισιόδοξο αγωνιστικό μήνυμα αλλά και μια απάντηση σε όλα τα κατασκευασμένα δήθεν αξιόπιστα γκάλοπ, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Ο Αγ. Σαχίνης ζήτησε από τους δημότες να "μαυρίσουν" με την ψήφο τους όλους αυτούς που έκαναν αφόρητη τη ζωή για κάθε κάτοικο αυτής της πόλης και που δημιούργησαν αδιέξοδα για τη νεολαία. "Καταψηφίστε αυτούς που δημιούργησαν μια Θεσσαλονίκη που εξακολουθεί να αγκομαχά από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, από το τσιμέντο, το καμένο δάσος του Σέιχ - Σου, τα λασπόνερα του Θερμαϊκού, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, τις ατέλειωτες υποσχέσεις για μετρό, το τεράστιο πρόβλημα των σχολείων, των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών, την ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση, την καθαριότητα και την κατάληψη των πεζοδρομίων", υπογράμμισε.

Στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών της Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου να παλέψουν από κοινού ενάντια στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της πόλης και την ανεργία, καθώς και στην παραχώρηση δραστηριοτήτων της ΤΑ στους ιδιώτες. Επίσης να εναντιωθούν στη φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι εντολοδόχοι δήμαρχοί τους.

Σήμερα στην πλατεία Ροτόντας

Σήμερα ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία της Ροτόντας και αύριο στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στην Κάτω Τούμπα.

Εξάλλου σε επίσκεψή του στο σχολικό συγκρότημα "Ευκλείδη" το κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον Αγ. Σαχίνη διαπίστωσε από κοντά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αδιαφορίας της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Αγ. Σαχίνης, μιλώντας στους καθηγητές και μαθητές, κατήγγειλε ως απαράδεκτη την καθυστέρηση διάθεσης των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, καθώς και την απραξία της διοίκησης του δήμου, η οποία ποτέ δεν τα διεκδίκησε αγωνιστικά. Τόνισε, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να έχει λόγο και ρόλο στα πράγματα της παιδείας. "Ο συνδυασμός μας είναι αντίθετος με το ρόλο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα ρόλο - διαχειριστή των ελάχιστων και περιορισμένων κονδυλίων για τη συντήρηση και την επισκευή των διδακτηρίων. Είμαστε αντίθετοι στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΤΑ χωρίς τους ανάλογους πόρους", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου για την παιδεία με στόχο την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την καθιέρωση δημόσιας δωρεάν δωδεκάχρονης εκπαίδευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ