Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ
Σούπερ έκπληξη στην Ισπανία

Ο Γάλλος οδηγός Φιλίπ Μπουγκάλσκι με "Σιτροέν Ξάρα" έκανε τη σούπερ έκπληξη και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ράλι Ισπανίας, τον 5ο στη σειρά αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.

Ο Μπουγκάλσκι, οδηγώντας άψογα την ελαφριά "Σιτροέν", κέρδισε τις δύο από τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα και έφθασε στην πρώτη του νίκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και στην πρώτη που κατακτά οδηγός στην ιστορία της διοργάνωσης με αυτοκίνητο της κατηγορίας δύο λίτρων.

Ο Γάλλος οδηγός τερμάτισε σε 4 ώρες 13 λεπτά 45.6, ενώ δεύτερος 31.8 αργότερα τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Ντιντιέ Οριόλ με "Τογιότα". Τρίτος τερμάτισε ο Φιλανδός Τόμι Μάκινεν με "Μιτσουμπίσι Λάνσερ", τέταρτος ο Βέλγος Φρέντι Λόι με "Μιτσουμπίσι Καρίσμα", πέμπτος ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς με "Σουμπαρού" και έκτος ο Φιλανδός Γιούχα Κάνκουνεν με "Σουμπαρού Ιμπρέζα WRC".

Στην κατάταξη του πρωταθλήματος των οδηγών προηγείται ο Τόμι Μάκινεν με 26 βαθμούς, έναντι 23 του Ντιντιέ Οριόλ, 20 του Βρετανού Κόλιν Μακ Ρέι, 16 του Ισπανού Κάρλος Σάινθ, 10 του Φιλίπ Μπουγκάλσκι, 8 του Γιούχα Κάνκουνεν και 7 του Ρίτσαρντ Μπερνς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ