Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στοπ στους Κοινοτικούς

Το ισπανικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την Τρίτη το βράδυ πρόταση, με αποδέκτες την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους συλλόγους, προκειμένου να συμφωνήσουν στη μείωση του αριθμού των ξένων παικτών - μη Κοινοτικών - που έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν.

Ο τωρινός νόμος δίνει το δικαίωμα στους ισπανικούς συλλόγους να αποκτούν μέχρι έξι ξένους παίκτες, εκ των οποίων οι 4 έχουν δικαίωμα να βρίσκονται ταυτόχρονα στο γήπεδο.

Αν σ' αυτούς τους ξένους ποδοσφαιριστές, προσθέσουμε σε κάθε σύλλογο και ένα μεγάλο αριθμό Νοτιαμερικανών και την ευκολία που αποκτούν την ισπανική υπηκοότητα, φαίνεται καθαρά ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Με την πρόταση, που έγινε αποδεκτή από το Κοινοβούλιο της χώρας με 294 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 4 αποχές, ζητείται ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να επέμβει για να συμβάλλει και αυτή στη μείωση του αριθμού των ξένων παικτών, σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξει συμφωνία με την ομοσπονδία και τους συλλόγους.

Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή τους για την "απόβαση", όπως την ονομάζουν, τόσων πολλών ξένων παικτών στη χώρα, για την απόκτηση των οποίων δαπανώνται ταυτόχρονα δισεκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ