Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Σουηδία ερχόμαστε!

Σπουδαία νίκη - πρόκριση επί της Σκοτίας με 1-0 στην Ξάνθη, μπροστά σε 5.000 θεατές

Να παιδιά, να μάλαμα. Η Εθνική Νέων τα κατάφερε κέρδισε την αντίστοιχη της Σκοτίας με 1-0 και... σφράγισε το εισιτήριό της για τη Σουηδία, όπου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί η τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα οι νεαροί διεθνείς έδωσαν τη δική τους απάντηση, σε κάθε λογής υπεύθυνο που προτιμάει αμφιβόλου ποιότητας αλλοδαπούς από τα Ελληνόπουλα που συχνά πυκνά επιβεβαιώνουν τις δυνατότητές τους. Για κάποιους διοικητικούς ή προπονητές δεν έχουν θέση σε "μεγάλες" ομάδες. Και όμως το παράδειγμα Ιορδανίδη στον ΟΦΗ, χάρη φυσικά στον Γκέραρντ, αποτελεί οδηγό...Προχτές η αγωνία του Α. Παπαεμμανουήλ ήταν αν οι παίχτες του θ' αντεπεξέλθουν στην ψυχολογική πίεση και θ' αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Χτες πάνω στο... πράσινο χαλί τον καθησύχασαν έμπρακτα. Από την αρχή ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα ως το τέλος δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά. Αντίθετα δημιούργησαν ευκαιρίες για πιο άνετη πρόκριση. Ομως είτε ο Σκοτσέζος τερματοφύλακας, είτε το άγχος που "θόλωνε" το μυαλό, είτε το δοκάρι (17' Ιορδανίδης) στάθηκαν εμπόδια.

Παρ' όλα αυτά το "χρυσό" γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Στο 21' ο Βενέτης έκανε ατομική ενέργεια, έβγαλε στη σωστή θέση τον Πάσιο που με σουτ έστειλε τον εαυτό του και την υπόλοιπη ομάδα στα τελικά. Μεγάλη βοήθεια προσέφεραν στους "γαλανόλευκους" οι περίπου 5.000 θεατές, οι οποίοι δημιούργησαν γιορταστική ατμόσφαιρα.

Φανερά συγκινημένος ο Α. Παπαεμμανουήλ δήλωσε: "Το 0-0 (σ.σ. πρώτου αγώνα) ήταν ύπουλο σκορ. Παίξαμε προσεκτικά για να βάλουμε, αλλά να μη δεχτούμε γκολ. Τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους. Με σωστή προετοιμασία και την επιστροφή κάποιων παιχτών, πιστεύω πως θα 'χουμε καλή παρουσία και στα τελικά. Είναι έγκλημα που οι προπονητές δε ρισκάρουν. Είναι αμαρτία ο Πάσιος να μην παίζει στην ΑΕΚ ή ο Βακουφτσής ν' αγωνίζεται στο εξωτερικό".

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαδόπουλος, Χαραλαμπάκης, Χωριανόπουλος, Πελτεκίδης, Νάστος, Βενέτης, Ιορδανίδης (92' Σωτηριάδης), Πάσιος, Γκόγκας (52' Ταραλίδης), Βακουφτσής (78' Κοντογουλίδης), Σιαπάνης.

ΣΚΟΤΙΑ: Εσον, Σρέιζερ, Μακ Χάαν (75' Λόκλαντ), Μάλκομ, Γουίλκινς, Μακούλιγκαν, Σμιθ, Ντάνκαν (67' Ελιοτ), Μπασλ, Γιανκ, Χαρτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ