Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
του ψηφοδελτίου μάχης του ΚΚΕ

Σείστηκε χτες βράδυ η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα του αντιστασιακού κινήματος ενάντια στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής. Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Ελένη Γερασιμίδου

  • Στις 13 του Ιούνη η κάλπη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, πρέπει να βγάλει ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα ότι αυτή η Ευρώπη της ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες και τα οράματα των λαών. Ζητάμε μαζική ψήφο στο ψηφοδέλτιο συσπείρωσης και μάχης που προβάλλει το ΚΚΕ. Δε θέλουμε απλά να αφαιρέσουμε ψήφους από τα άλλα κόμματα, θέλουμε να προσθέσουμε ψήφους στον αγώνα για το Μέτωπο, στην αντίσταση στην ΟΝΕ, στον αγώνα κατά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, στον αγώνα κατά του πολέμου.
  • Σήμερα μπορούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πολλοί που ως τώρα δεν είχαν σκεφθεί ότι μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια επιλογή. Είμαστε βέβαιοι ότι αγωνιστές και αγωνίστριες θα ξαναβρεθούν δίπλα μας. Υπάρχουν πολλοί και πολλές, άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι που έχουν δει τα μάτια τους πολλά από υπεύθυνες θέσεις, που θα δώσουν ψήφο στο ΚΚΕ ως ψήφο συνείδησης, χωρίς να σημαίνει ότι εγκρίνουν και αποδέχονται όλα όσα εμείς προβάλλουμε και πρεσβεύουμε. Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια κλόνισαν και ανέτρεψαν πολλές καθιερωμένες αντιλήψεις αλλά και προκαταλήψεις, στερεότυπα που είχαν διαδοθεί σε βάρος του ΚΚΕ, σε βάρος του σοσιαλιστικού συστήματος.

ΣΕΛ.  6   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ