Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή και βραδιές βιβλίου

Αφιερωμένη στην "Ελληνογαλλική Συνάντηση" είναι η φετινή, 22η Γιορτή Βιβλίου,που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και το ΕΚΕΒΙ. Η έκθεση θ' ανοίξει αύριο, στο Πεδίον του Αρεως, ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό για τη βιβλιοπαραγωγή στη χώρα μας. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή (8μ.μ.) από την υπουργό Πολιτισμού και τον Γάλλο πρέσβη. Στην έκθεση (διάρκεια μέχρι τις 30/5) συμμετέχουν 300 Ελληνες εκδότες με περίπου 100.000 τίτλους βιβλίων.

Προσεγγίζοντας τα πρότυπα διεθνών εκθέσεων, ο ΣΕΒΑ από φέτος εγκαινιάζει τη φιλοξενία μιας χώρας, προκειμένου να "συμβάλει στον πολιτισμικό διάλογο και στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των λαών". Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γαλλία. Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτο και της Γαλλικής Πρεσβείας έχουν κληθεί πολλοί Γάλλοι συγγραφείς και εικονογράφοι, για να παρουσιάσουν το έργο τους και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, ενώ 2.000 τίτλοι πρόσφατων γαλλικών εκδόσεων θα στεγαστούν σε ξεχωριστή "διαδρομή" στο Πεδίον του Αρεως. Θα υπάρχουν, επίσης, παράλληλες εκδηλώσεις (μουσικές βραδιές, συζητήσεις, ζωντανές εκπομπές κ.ά.), ενώ στο Θέατρο "Αλίκη" θα προβάλλονται ταινίες, στο πλαίσιο του αφιερώματος "Το βιβλίο στο σινεμά".

  • Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει σήμερα (7.30μ.μ.) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρ. Αντύπα και Σοφ. Βενιζέλου) εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελου Μαχαίρα "Η τέχνη της Αντίστασης", (εκδόσεις Καστανιώτης). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ευαγγελία Βαρλάμη - Λεβογιάννη (φιλόλογος, αντιδήμαρχος Ηλιούπολης), Γιώργος Χριστοφυλάκης (θεατρικός συγγραφέας), Αντρέας Δεληβοριάς (αρχιτέκτονας). Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Νίκος Βασταρδής, Μάγια Στάγκαλη και μαθητές των λυκείων Ηλιούπολης. Συμμετέχει η Χορωδία της ΠΕΑΕΑ, με διεύθυνση Σπύρου Θεοτοκάτου.
  • Στο Μέγαρο Μελά (παλιό Ταχυδρομείο) σήμερα στις 7.30μ.μ., θα παρουσιαστεί η πολύ σημαντική έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης,με τίτλο "Διονυσίου Σολωμού - Αυτόγραφα έργα".Θα μιλήσουν ο καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ Γιώργος Κεχαγιόγλου,η φιλόλογος και εκπρόσωπος του ΜΙΕΤ Μαρία Πολίτη και η επιμελήτρια της έκδοσης, συνεργάτρια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Κατερίνα Τικτοπούλου.
  • Στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, πλ. Αέρηδων) στις 17/5 (8.30μ.μ.) για το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη "Ανατροπή - Για μια κοινωνία χωρίς μονόδρομους" (Καστανιώτης) θα μιλήσουν οι Γ. Σουφλιάς, Αν. Καρκαγιάννης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ