Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτικές συλλογές...

Ενα σοβιετικό αριστουργηματικό ριμέικ, μια ιστορία αγάπης, μια αντιπολεμική, λυρική, ποιητική ταινία, σε σκηνοθεσία Γκριγκόρι Τσουχράι, θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στη 01.00. Πρόκειται για το "41ο", σε σενάριο του Γκ. Κουντούνοφ, βασισμένο στη νουβέλα του Λαβρένιεφ. Μια νεαρή αγωνίστρια του Κόκκινου Στρατού, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, βρίσκεται αποκομμένη από τους συντρόφους της, λόγω καιρικών συνθηκών σε μια ερημική περιοχή κοντά στη λίμνη Αράλη. Μαζί της, ένας πανέμορφος Λευκορώσος νεαρός αξιωματικός αιχμάλωτος. Μέσα στο φυσικό πλαίσιο, μέσα σε μια εξαιρετικής ομορφιάς φύση, οι ταξικές, πολιτιστικές και ιδεολογικές τους διαφορές σιγά - σιγά απαλύνονται και μια ερωτική φλόγα ανάβει ανάμεσά τους, φλόγα που κάνει στάχτη ό,τι τους χωρίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ομως, ο πόλεμος πλησιάζει τους δυο εραστές και όταν οι Λευκορώσοι φτάνουν κοντά τους, η αγωνίστρια που έχει σκοτώσει 40 Λευκορώσους χωρίς να αστοχήσει θα αναγκαστεί να πατήσει για άλλη μια φορά τη σκανδάλη. Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή επιτυχία, που άνοιξε το δρόμο σε μια νέα γενιά σκηνοθετών και τιμήθηκε με το Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών. Με τους: Ολεγκ Στριζενόφ, Ιζόλντα Ισβιτσκάγια

Από την ΕΤ-3 στις 22.00 "Ερωτικό καλοκαίρι" του Γίρι Μέντζελ.

Πρόκειται για μια νοσταλγική και ρομαντική ταινία με τσεχοφικές αναφορές και φόντο το τουριστικό θέρετρο της Τσεχίας. Ενας ιερέας, ένας απόστρατος αξιωματικός, κι ένας Δον Ζουάν σε μικρογραφία περνούν ανιαρά τις ώρες τους εκείνο το καλοκαίρι, μέχρι τη στιγμή που ένας ακροβάτης και η όμορφη βοηθός έρχονται για να αναστατώσουν, να αναστήσουν και να δώσουν πνοή στα λιμνάζοντα συναισθηματικά τους ...ύδατα. Με τους: Ρούντολφ Χρίνσκι, Μίλα Μισλίκοβα και Γίρι Μέντζελ.

Από την ΕΤ-1 στις 23.35 "Αλμπουμ εραστών" του Ερίκ Ρομέρ.

Η ταινία, που τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αφηγείται την καταλυτική παρουσία μιας νέας κοπέλας, μιας κοπέλας χωρίς ταμπού, χωρίς ηθικούς φραγμούς, μια νέας γυναίκας που κάνει συλλογή από εραστές. Αυτή η καυτή παρουσία έρχεται να διαταράξει τις σχέσεις και την ηρεμία δυο φίλων, που έχουν πάει να περάσουν ήσυχες διακοπές στο Σεν Τροπέ. Ο Ερίκ Ρομέρ παρατηρεί τους ήρωές του, χωρίς να κάνει κρίσεις, παρατηρεί ειρωνικά, αλλά και καλοσυνάτα, κλείνει ευγενικά το μάτι στο γυναικείο πειρασμό που βάζει σε μπελάδες τους μεγάλους σε ηλικία άνδρες, που την επιθυμούν, τη διεκδικούν, χωρίς, όμως, να έχουν τίποτε το κοινό μαζί της. Με τους Χαινε Πολιτόφ και Πατρίκ Μποσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ