Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Νεκροί τρεις Γάλλοι αξιωματικοί

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Από την ημέρα έναρξης του "ακήρυχτου πολέμου" όλα τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες μιλούσαν για ξένους μισθοφόρους που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK, ενώ η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση το είχε καταγγείλει επισήμως. Αραγε έφτασε η ώρα που αυτή η είδηση επιβεβαιώνεται και μάλιστα κατά τρόπο "τραγικό". Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η γιουγκοσλαβική εφημερίδα "Βετσέρνιε Νόβοστι", καθώς αναφέρει στο χθεσινό της δημοσίευμα ότι τρεις Γάλλοι που πολεμούσαν μέσα από τις γραμμές του UCK έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων με τον γιουγκοσλαβικό στρατό στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία!

Σύμφωνα με τη "Βετσέρνιε Νόβοστι" οι τρεις Γάλλοι ήταν "αξιωματικοί του γαλλικού στρατού" που ανήκαν σε "μονάδα αλεξιπτωτιστών" και διοικούσαν ομάδα αυτονομιστών του UCK η οποία επιχειρούσε να διεισδύσει στην επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. "Οι τρεις αξιωματικοί φορούσαν γαλλικές στρατιωτικές στολές και είχαν τα διακριτικά του γαλλικού στρατού" υποστηρίζει η γιουγκοσλαβική εφημερίδα και προσθέτει ότι αποστολή τους ήταν "ο συντονισμός των χερσαίων επιχειρήσεων των ανταρτών του UCK".

Οι τρεις Γάλλοι σκοτώθηκαν σε επεισόδιο που έγινε την περασμένη Κυριακή κοντά στον μεθοριακό σταθμό Κόσαρε, που βρίσκεται απέναντι από την αλβανική πόλη Τρόπογιε, υποστηρίζει η "Βετσέρνιε Νόβοστι", αναφέροντας επίσης ότι η γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Αλβανία έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ