Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΡΑΗΜ ΡΟΥΓΚΟΒΑ
Σε "ρεαλιστικό πλαίσιο"

ΒΟΝΝΗ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ. -

Αλλη μια στροφή πραγματοποίησε ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Για την ακρίβεια μια παλινδρόμηση. Μήπως πηγαίνει τις ημέρες εναλλάξ; Αγνωστο. Ωστόσο, μετά τη χείρα συμφιλίωσης που έτεινε την Τρίτη στον UCK, χτες ζήτησε τον αφοπλισμό του!

Οσο για το θέμα των "πιέσεων", που του ασκήθηκαν από το καθεστώς του Βελιγραδίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα "Ντι Βόχε" και τη δημοσίευσε χτες το επιβεβαίωσε μεν λέγοντας "όπως το περιέγραψαν δυτικοί αξιωματούχοι ήμουν κατ' οίκον περιορισμό" αλλά... εμφανίστηκε να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς "παρά τη βία και την καταπίεση στο Κόσσοβο" για την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην περιοχή! "Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει άλλη δυνατή λύση. Πρέπει να το διαπραγματευτούμε με τους ηγέτες του σερβικού λαού, αν θέλουμε να βρούμε κάποια λύση", τόνισε ο Ρουγκόβα στην "Ντι Βόχε".

Ο Ρουγκόβα μίλησε και για το επίμαχο θέμα του UCK... τονίζοντας ότι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα "ο UCK δεν έχει καμία δυνατότητα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον γιουγκοσλαβικό στρατό" και σε περίπτωση που "εγκατασταθεί στο Κοσσυφοπέδιο μια διεθνής δύναμη, δε χρειαζόμαστε ένοπλες δυνάμεις των Κοσσοβάρων Αλβανών", ενώ ταυτόχρονα απέρριψε το αίτημα του UCK για την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. "Είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του ελεύθερου Κοσσυφοπεδίου και θα σεβαστώ αυτή τη βούληση του πληθυσμού", τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ