Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Καταδικάστε την πολιτική τους"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, "για τα κυβερνητικά "μέτρα" κατά της ανεργίας", τονίζεται:

Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην παραχώρηση ενός νέου πακέτου προνομίων στην εργοδοσία για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις πρόσφατες αξιώσεις του ΣΕΒ για μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.

Τα μέτρα αυτά είναι άλλη μια προεκλογική κομπίνα της κυβέρνησης, είναι εναρμονισμένα με την αντεργατική ευρωενωσιακή πολιτική. Είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των ανέργων, είναι επαίσχυντη δημαγωγία για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από την επιδότηση των ανέργων και όχι να αντιμετωπίσει πραγματικά το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας.

Μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων μπορούν να παρθούν, αλλά μόνο σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τα προνόμια της ολιγαρχίας και με γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η στροφή "στην κοινωνική εργασία και στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού", που υπόσχεται η κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί με αυτή τη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων, είναι ο μεγαλύτερος επικήδειος που εκφωνεί στον ενταφιασμό της δημόσιας δωρεάν κοινωνικής πολιτικής για όλους τους εργαζόμενους των λαϊκών στρωμάτων.

Με "επαγγελματίες εθελοντές" των προγραμμάτων της ΕΕ, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ούτε κοινωνική πολιτική μπορεί να ασκηθεί, ούτε, πολύ περισσότερο, το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους να πληρώσουν την κυβέρνηση με το νόμισμα που της αξίζει, καταδικάζοντας την πολιτική της και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ