Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
Προεκλογικά προνόμια στους εργοδότες

Στο όνομα της ανεργίας, προσφέρονται στους εργοδότες νέα προνόμια και σφίγγει ο κλοιός της "Λευκής Βίβλου"

Στην παραχώρηση νέων, σκανδαλωδών, προνομίων προς την εργοδοσία προχωρά η κυβέρνηση, καθώς χτες, με μια χρονικά υπολογισμένη κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού μπροστά στις ευρωεκλογές, ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,κατέθεσε το νέο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση" στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία ΥΠΕΘΟ, Εργασίας, Ανάπτυξης, Παιδείας, Γεωργίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργών και στο όνομα της ενίσχυσης της απασχόλησης, ένα από τα πρόσθετα μέτρα που προβλέπει η αντεργατική αυτή πλατφόρμα αφορά τη φορολογική ελάφρυνση των εργοδοτών για τη δημιουργία "νέων" θέσεων εργασίας. Ετσι, προβλέπεται το 50% του ποσού των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών να εκπίπτει από τη φορολογία κερδών, για κάθε "νέα" θέση! Το προνόμιο αυτό, προστιθέμενο στις μεγάλες επιδοτήσεις που δίνονται για την απασχόληση, προσφέρει ουσιαστικά δωρεάν προσωπικό στους εργοδότες!Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής, ότι τα νέα στοιχεία του σχεδίου είναι: "Φορολογικές ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, στροφή στην κοινωνική εργασία, προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Ωστόσο, πέρα από αυτά τα μέτρα που σηματοδοτούν μια ακόμη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ήδη το "Εθνικό Σχέδιο", που συνενώνει τις επιμέρους πολιτικές της κυβέρνησης για την υλοποίηση των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου", ανακεφαλαιώνει όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, για το χτύπημα του 8ωρου, το χτύπημα της πλήρους απασχόλησης, την προωθούμενη διάλυση της επιδότησης των ανέργων, την υπονόμευση της δημόσιας παιδείας κλπ.

Από σήμερα αρχίζουν επαφές για το "Σχέδιο" με τους... "κοινωνικούς εταίρους", τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις και στη συνέχεια θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ