Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσπάθειες εκφοβισμού

Την αστυνομία χρησιμοποιεί η διεύθυνση της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Σε μια επιχείρηση εκφοβισμού και κάμψης του ηθικού των εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, η διοίκησή της χρησιμοποίησε χτες και αστυνομικές δυνάμεις, όταν εμποδίστηκε η φόρτωση εμπορευμάτων. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να φύγει εμπόρευμα αν δεν πληρωθούν.

Το προσωπικό διεκδικεί δεδουλευμένα 10 μηνών και γι' αυτό κάνει επίσχεση εργασίας. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, επισκέφθηκαν την επιχείρηση ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλος και ο γραμματέας του, Θ. Κυριακίδης.Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΒΑΛΚΑΝ για την ενέργειά της να καλέσει την αστυνομία "σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και επιχειρώντας να κάμψει κάθε αντίδρασή τους προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταστροφή της Εταιρίας".

"Οι εργαζόμενοι στη ΒΑΛΚΑΝ εδώ και χρόνια, με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος και οδηγούμενοι στην εξαθλίωση, επιμένουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Το ΕΚΘ καταγγέλλει την κ. Τραμπουλέι και όλους όσοι ενέχονται στην απροκάλυπτη προσπάθεια απαξίωσης της εταιρίας και του οριστικού "ενταφιασμού" της", τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, η διοίκηση της ΒΑΛΚΑΝ επιχειρεί και να διασπάσει τους εργαζόμενους, καθώς άρχισε την επιλεκτική πληρωμή ορισμένων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του σωματείου, όπως είχε συμφωνηθεί. Οταν μάλιστα προχτές μέλη της διοίκησης του σωματείου επισκέφθηκαν τη διευθύντρια του εργοστασίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειές της, αυτή και πάλι κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας από τον υπεύθυνο της αστυνομικής δύναμης να βγάλει έξω από το γραφείο τους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ