Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απολύει χιλιάδες η "Barklays"

Περίπου 6.000 εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους στη χώρα της κυβέρνησης του Τ. Μπλερ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Την απόφασή της να μειώσει δραστικά το προσωπικό της ανακοίνωσε, χτες, η διεύθυνση της "Barklays", της μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, προκειμένου "να ισοσκελίσει τις απώλειες κερδών που παρουσίασε κατά το οικονομικό έτος 1998 και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο".

Περίπου 6.000 εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,μειώνοντας κατά 10% το σύνολο του εργατικού δυναμικού της βρετανικής τράπεζας. Οπως ανακοίνωσε, χτες, ο πρόεδρος και διευθυντής της "Barklays", Πίτερ Μίντλετον, η απομάκρυνση θα μεθοδευτεί, κυρίως, μέσω της εθελοντικής αποχώρησης και της πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ τόνισε ότι οι μεγαλύτερες περικοπές θα γίνουν στον τομέα των τραπεζικών καρτών. Παράλληλα με τις απολύσεις αυτές, ο Μίντλετον κατέστησε γνωστό ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της δομής των υπηρεσιών της τράπεζας, το οποίο θα στηρίζεται, κυρίως, σε κεντρικούς υπολογιστές και εκτιμάται ότι η εγκατάστασή του θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια λίρες. Παρά τα πρόσθετα αυτά έξοδα, ο Μίντλετον εκτίμησε ότι μετά την απομάκρυνση των 6.000 εργαζομένων, η τράπεζα θα περισώσει 200 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Η πρόεδρος της "Barklays", ανακοινώνοντας την απόφαση για τις απολύσεις, τόνισε ότι η τράπεζα "οφείλει να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να τις ακολουθήσει" και παραδέχτηκε ότι η 3η στον κόσμο, σε χρηματιστηριακή αξία, τράπεζα παρουσίασε, κατά το οικονομικό έτος 1998, απώλειες της τάξης του 20%. Ο Μίντλετον απέφυγε επισταμένα να σχολιάσει τις φήμες περί συζητήσεων συγχώνευσης της "Barkleys" με άλλες μεγάλες τράπεζες ή χρηματιστηριακές εταιρίες. Ως πιθανότεροι "μνηστήρες" φέρονται να είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα φήμες, η Βασιλική Τράπεζα της Σκοτίας και η μεγάλη εταιρία οικοδομικών επιχειρήσεων "Abbey National & Halifax".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ