Κυριακή 23 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΚ
Μόνος υπεύθυνος για το μέλλον του ο ιρακινός λαός

Με ζητήματα που αφορούν τόσο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του Ιράκ μετά την αμερικανο - βρετανική επίθεση "Επιχείρηση Αλεπού της Ερήμου", στα τέλη του Δεκέμβρη, όσο και στην πορεία του αγώνα της ιρακινής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση της ανατροπής του καθεστώτος της Βαγδάτης ασχολήθηκε, εκτενώς, η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στις 22 - 23 του Απρίλη. Στο τελικό κείμενο, που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο, εξαίρεται η πάλη που διεξάγουν καθημερινά τα μέλη του κόμματος που δρουν σε καθεστώς παρανομίας και με κίνδυνο της ζωής τους, στο εσωτερικό της χώρας και ανακοινώνεται ότι στη θέση του Γραμματέα επανεκλέχτηκε ο Χαρνίντ Ματζίντ Μουσά.

Στο κείμενο εκτιμάται ότι η επιχείρηση "Αλεπού της Ερήμου" δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την, ήδη, τραγική κατάσταση την οποία βιώνει ο ιρακινός λαός από τον Πόλεμο του Κόλπου και έπειτα. Οι αμερικανο - βρετανικές επιδρομές έδωσαν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν, όπως υπογραμμίζει το Ιρακινό ΚΚ, να εντείνει ακόμη περισσότερο τον αυταρχισμό και τα μέτρα καταστολής σε βάρος των Ιρακινών πολιτών, ενώ παράλληλα εισήγαγαν τη χώρα σε μια ατέρμονη περίοδο "στρατιωτικού συναγερμού", που χρησιμοποιείται ως "προκάλυμμα" για τις συλλήψεις και τις εκτελέσεις χιλιάδων δημοκρατικών αγωνιστών.

Το Ιρακινό ΚΚ καταγγέλλει τις οργανώσεις και τις πολιτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο "Ιρακινό Εθνικό Κογκρέσο" και αυτοπροβάλλονται ως μοναδική αντιπολιτευτική δύναμη στο Ιράκ. Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή καταδικάζει τις αμερικανικές και βρετανικές προσπάθειες να αναμειχθούν στις εσωτερικές εξελίξεις στο Ιράκ υποστηρίζοντας και χρηματοδοτώντας το "Ιρακινό Εθνικό Κογκρέσο", και μάλιστα μέσω της διοργάνωσης διάσκεψης στις αρχές Απρίλη στο Λονδίνο. Το Ιρακινό ΚΚ τονίζει ότι ο μόνος υπεύθυνος για την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στο Ιράκ είναι ο ίδιος ο ιρακινός λαός, του οποίου ο αντικαθεστωτικός αγώνας έχει ενταθεί παρά τις σκληρές διώξεις και την καταστολή του καθεστώτος της Βαγδάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ